Binlerce öğrencinin merakla beklediği LGS( Lise Geçiş Sınavı) sonuçlarının açıklanmasının ardından dereceye giren öğrencilerde belli oldu. 2021 Yılı LGS Sonuçlarına göre Mevlana Ortaokulu öğrencisi Arda Öz aldığı 492,28 puanla Niğde birinci oldu.

Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam Bor İlçe Halk Kütüphanesinde Kültürel Söyleşilere Devam

Girdiği sınavda 20 Türkçe 19 Matematik 20 Fen Bilimleri 10 İnkilap Tarihi 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 10 Yabancı Dil sorusuna doğru cevap veren Arda Öz sadece 1 yanlış cevap verdi. Matematik’te bir yanlış cevabı olan Arda Öz sorulan 90 sorunun 89 tanesini doğru cevaplayıp 492, 2831 puanla 0,02 yüzdelik dilimle Niğde İl Birincisi oldu.

Öğrenciyi tebrik eden Niğde Mevlana Ortaokulu Müdürü Adnan Gümüş; “ Öğrencimiz Arda Öz LGS’ de 90 sorunun 89’unu doğru cevaplayarak Niğde il 1.si olmuştur. Öğrencimizi ve öğretmenlerimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gurur verici başarıda emeği olan kıymetli ailesine teşekkürü bir borç biliriz. Bizlere ve ailesine bu sevinci yaşatmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Öğrencimiz Arda Öz’ün bundan sonraki akademik hayatında da kendisini tebrik eder ve Mevlana ortaokulu ailesi olarak başarılarının devamını dileriz” dedi.

Editör: TE Bilişim