Eğitim öğretim hayatına 11 Temmuz 1992 tarihli kuruluş kanunu ile başlayan Niğde Üniversitesi  20. kuruluş yıldönümünü 11 Temmuz 2012 tarihinde düzenlediği muhteşem fener alayı ve göz alıcı resepsiyonla kutladı. 

 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet meydanına yürünmesiyle başladı. Üniversite Personeli ile öğrencilerin gerçekleştirdiği yürüyüşe vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

 

Öğrencilerimizin yürüyüş sırasında ellerinde taşıdıkları aydınlığı ve uygarlığı temsil eden meşaleler de geceye büyük renk kattı.

 

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün öğrenciler ile birlikte çelenk sunduğu yürüyüş, başladığı noktada sona erdi.

 

Yürüyüşün ardından resepsiyonla devam eden geceye Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı J. Alb. İsmet Cansaran, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve bazı  belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve batı müziğinden eserlerin canlı olarak seslendirildiği gecede üniversitemizin gelişim sürecini konu alan gazete haberleri ve fotoğraflarda sergilendi.

 

Geceye, Niğde Üniversitesi’nin  ev sahipliğinde düzenlenen “2. Uluslararası Hesaplamalı Bilim ve Teknoloji Konferansı” için yurtdışından gelen 60’a yakın akademisyen de katıldı. “Tek kelimeyle muhteşemdi” diye değerlendirdikleri gecede gönüllerince eğlenen akademisyenler canlı müzik eşliğinde şarkılarda söylediler.  

 

Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür geceyle ilgili bir değerlendirmede bulunarak “Bugün 11 Temmuz 2012. Üniversitenin kuruluşunun resmi gazetede yayınlanmasının üzerinden 20 yıl geçti. Niğde Üniversitesi bu 20 yıllık süreci çok zor şartlardan geçerek bu günlere taşıdı. Bugün geldiğimiz noktada artık kuruluş aşamasını büyük ölçüde tamamlamış ve Türk Yükseköğretim hayatında önemli bir yere sahip olmuş durumdadır” dedi.

 

Resepsiyon yapılan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinin Niğde Üniversitesi açısından önemli bir mekân olduğunu belirten Rektör Görür, Halkla daha iyi bütünleşmek ve daha kolay bir araya gelebilmek için resepsiyonu burada yapmayı tercih ettik. Gönül isterdi ki daha fazla halk katılımı sağlansın ve üniversiteyle halk bütünleşmesi yıllara devam etsin. İnşallah üniversitenin ve Niğde’nin alışık olmadığı bu tür kutlamalar devam eder” diye konuştu.

 

Niğde Üniversitesinin Rektörü ve çalışanı olmaktan dolay gurur duyduğunu ve son derece mutlu olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Niğde Üniversitesinin 20 yıllık sürecinin 17 yıllında burada görev yaptım. İnşallah bundan sonrada görevimi emekli oluncaya kadar burada tamamlarım. Çünkü ben hem Niğde’yi çok seviyorum hem de mensubu olduğum üniversiteyi çok seviyorum” dedi.

 

Niğde ile Niğde Üniversitesi arasındaki bağların güçlenerek devam etmesini arzu ettiğini ifade eden Rektör Görür, “Eğer üniversite ile kent arasında bağlan daha da güçlenerek artarsa Niğde Üniversitesinin Niğde’ye katacaklarının Niğde’nin de üniversiteye katacaklarının çok büyük olacağını düşünüyorum. Bu sürecin bundan sonra çok daha sağlıklı yürüyeceğinden hiç kuşkumuz yok. Niğde Üniversitesi layık olduğu yere, çok daha güzel günlere doğru gidiyor. Onun için de hiç kimsenin tereddüdü olmamasını arzu ediyoruz. Bizde üniversite olarak bundan sonra ilimize, kentimize, bölgemize, ülkemize ve insanlığa faydalı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah çok güzel günleri birlikte göreceğiz. Niğde Üniversitesi tekrar tüm Niğde ye tüm ülkeye hayırlı olsun” dedi.

 

Gece, havai fişek gösterileri ve eğlencelerle sona erdi.



Editör: TE Bilişim