Üniversitemizin 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği “10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi” Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.


Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün ev sahipliği yaptığı törene, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp, Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel
Sekreter Vekilimiz Doç. Dr. Ethem Akyol, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Altınok, dekanlarımız, müdürlerimiz, il müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat yaptı. Fen bilimleri ve özellikle matematiğin öğrenilmesindeki zorluğu, her kademedeki öğrenci şikâyet ve yakınmalarından anlamanın mümkün olduğunu söyleyen Polat, “Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi, önem ve ihtiyaç bakımından diğer eğitim alanlarının bir adım önündedir. Bu tür kongreler, hem bilginin çoğaltılmasına hem de kalıcı ve kolay öğretme yöntemlerinin geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Bu nedenle tüm katılımcılara gerek bilgi paylaşımı gerekse, tartışma ortamı doğurmadaki katkıları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey ise konuşmasına Milli Eğitim Bakanlığı ve yürüttüğü projeler ile ilgili bilgiler vererek başladı. Balıbey, 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin 2 yılda bir yapıldığını dolayısıyla 20 yıldır yapılan bilimsel bir etkinlik olduğunu söyledi. Bu yıl 10. su gerçekleştirilen kongrenin tarihinde en fazla katılımcı sayısına Niğde Üniversitesi’nde ulaşıldığını belirten Balıbey, kongrede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende son konuşmayı Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür yaptı. Konuşmasına üniversitemizin kuruluşu ve gelişimi ile ilgili bilgiler vererek başlayan Rektör Görür, Niğde Üniversitesi’nin bugün itibariyle 16 binden fazla öğrencisi olan, 50 binden fazla mezun veren ve Türk Yükseköğretimine önemli katkılar sağlayan bir üniversite haline geldiğini söyledi.

81 vilayetten öğrencinin olduğu Niğde Üniversitesi’nde sorunsuz ve güvenli bir şekilde eğitim verildiğini söyleyen Rektör Görür, “Üniversitemizde tam bir kültür buluşması var bundan dolayı memnuniyet duyuyor ve bundan sonrada böyle devam etmesini umuyoruz” diye konuştu.

Üniversitelerin temel fonksiyonlarından birisinin bilgiyi üretmek ve yaymak olduğunu söyleyen Rektör Görür, bu tür sempozyum ve kongrelerin de üretilen bilginin iletildiği ve paylaşıldığı ortamlar olması açıdan son derece önemli olduğunu söyledi.

Konuşmasında Üniversite öncesinde Matematik ve Fen eğitiminin çok ciddi önem arz ettiğini vurgulayan Rektör Görür, 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin geçmişten bugüne düzenlemesinde önemli çabalar sarf eden Milli Eğitim Bakanlığı’na, başta Genel Müdür olmak üzere tüm Milli Eğitim Bakanlığı ilgililerine ayrıca Niğde Belediyesi başta olmak üzere tüm sponsorlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından Üniversitemize sağladığı sürekli desteklerden ve 20. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen bilimsel etkinliklere sağladığı katkılar dolayısıyla Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a ve 10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin üniversitemizde düzenlenmesine sağladığı katkılar dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey’e plaket verildi.

Vali Âlim Barut tarafından takdim edilen plaketi törene katılamayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan adına Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu aldı.

Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi’nin 10. Yaşına gelmesinde emek veren Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Kesercioğlu ile kongrenin üniversitemizde düzenlenmesinde katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Halil Altınok’a da Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından plaket takdim edildi.

Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin hazırladıkları müzik dinletisinin ardından açılış töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim