Niğde Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri "1. Öğrenciler buluşması" programı düzenledi.Programa yabancı öğrencilerin dans gösterileri damga vurdu.

Niğde Üniversitesi Kongre merkezinde düzenlenen programa Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Üniversite Öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Uluslar arası İlişkiler Kulüp Başkanı Najafagha Rahimov konuşma yaptı. Rahimov, "Bayrağınız ne olursa olsun, kıtanız ve diliniz ne olursa olsun yüreğinizde hepimizin tek bir millet olduğunu bilmemiz lazım. Bizler için sarf edilen hiçbir çaba boşa gitmeyecektir.'dedi.

Programda konuşan Niğde Ünivesitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ise, "Bugün 330'un üzerinde uluslararası öğrenci var. Her şeyden önce dünyanın kurulduğu günden bu güne kadar her insanoğlu savaşmış. Sanki birbirine yetmeyecek kadar dünyada yer yokmuş gibi hep savaşarak geldiler. Üniversiteler evrensel değerlere sahip çıkması gereken evrensel nitelikli kurumlardır. Dolayısıyla bu evrensellik mantığı içerisinde mutlaka Üniversitelerin dünya barışına katkı sağlaması gerekir" dedi.

15 ülkenin tanıtımları ve dans gösterileri ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim