Niğde’de Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler, eğitimcilere yönelik artan şiddeti protesto etmek için haftanın ilk dersine girmedi.

 

Son günlerde öğretmenlere yönelik uygulanan şiddeti kınamak için böyle bir eylem düzenlediklerini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddeti seçenleri kınıyor ve haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz.” dedi.

 

İki hafta içerisinde 8 öğretmenin saldırıya uğradığını hatırlatan Özüdoğru, şiddetin bir hak arama metodu gibi anlaşılmaya başladığını söyledi. Mağdurların bazen doktor, bazen öğretmen, bazen kadın ve bazen de çocuk olduğunu ifade eden Özüdoğru, “Biz bu gün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikâyet etmek için toplanmadık. Buraya, başta anne babalar olmak üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık.  Şiddet öğretmene kadar uzandıysa ‘toplumun ayağının altındaki halı kaymak üzeredir’ demek için toplandık. Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık. Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık. Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“Öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır”

Konuşmasının son bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Ömer Dinçer’in öğretmenler hakkındaki görüşleri ile Alo 147, bütçe, soruşturmalar gibi uygulamalarını eleştiren Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan bütün yetkilileri uyarıyoruz. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz.”





Editör: TE Bilişim