Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Vekili Gazi Karabulut ve Genç Akademisyenler Derneği yönetim kurulu üyesi Davut Karataş Kurban Bayramı’nı Afganistan’ın Mezar-ı Şerif bölgesinde geçirecek.

Yapılan kurban organizasyonu ile ilgili bilgi veren Karabulut şöyle dedi:

“Türk kültürünün merkezini oluşturan, pek çok Türk devletine beşiklik yapan, Mevlanaları yetiştiren Afganistan’ın Belh bölgesindeki Türkmen, Özbek ve diğer kardeşlerimizle bu bayram beraber olacağız.

Türk Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfının Ankara valiliğinden aldığı 02 Temmuz 2014 tarih ve 19927 sayılı  izin doğrultusunda ve Eğitim 2023 Derneği Genel Merkezi ile birlikte Genç Akademisyenler Derneği, Niğde Kamu-Sen, Niğde Türk Ocağı, Niğde Türkav, Niğde Eğitim 2023 ve vatandaşların destekleri ile 250 adat kurban yardımı toplanmıştır.

Kurbanlarını Afganistan’daki kardeşlerimizle paylaşan herkesten Allah razı olsun. Kardeşliğin, fedakarlığın ve paylaşmanın anlamını yaşamamıza vesile olan hem sivil toplum kuruluşlarımıza hem  Niğdelilere hem de ülkemizin pek çok yerinden desteklerini esirgemeyen gönül dostlarımıza teşekkür ediyor, şimdiden bayramlarını en samimi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim yaptıkları yardımları kabul etsin.”

Kurban yardımları haricinde Afganistan’da faaliyet gösteren İpek Yolu Vakfının tertiplediği programlara da katılacaklarını belirten Karabulut bu tip organizasyonların devam edeceğini belirtti.


Editör: TE Bilişim