Niğde Belediyesi  İlk Meclis Toplantısını Yaptı Niğde Belediyesi İlk Meclis Toplantısını Yaptı

Elma yetiştiriciliği ve elma ile ilgili her şey fuarda sergilenecektir. Uluslararası seminerlerin de yapılacağı fuar dünyada üç ülkede yapılmakta ve bu ülkelerden biri de Türkiye’dir.
Fuar organizatörü Fevzi Atasagun, Dünyada sadece Çin ve İtalya'da yapılan Elma Fuarının 3'ncüsünün Niğde'de yapılacağını müjdeledi. 2-5 Kasım tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs alanında elma fuarı yapılacağını belirten Atasagun, "Niğde'ye bir fuar daha kazandırıyoruz 2 - 5 Kasım 2023 tarihinde Niğde Üniversitesi Kampüs alanında Elma Fuarı yapacağız, Elma fuarı dünyada sadece Çin ve İtalya olmak üzere 2 ülkede yapılıyor, bu fuarın 3'ncüsü Türkiye’de Niğde’de olacak ve Elma fuarına 20'ye yakın ülkeden katılımcı firma ve ziyaretçi gelecek. 
Aynı zamanda fuara yurt dışından elma konusunda uzmanlar gelerek seminerler verecek. Elma fuarında elma ile ilgili ithalat ve ihracat firmaları katılacak. Bu firmalar, elma üretiminde gübre, ilaç, fidan ve soğuk hava depoları, makine,  ekipman ve ambalaj sistemleri gibi elma üretiminde hayati önem arz eden ürünlerini üreticimizle buluşturacak ve elma ile ilgili her şey bu fuarda bulunacak.
Elma Fuarı 2023
Elma fuarı üretimden depolamaya pazarlamaya kadar yalnızca elma dünyasına adanmış Türkiye'deki tek ticaret fuarıdır. Elma endüstrisinin mevcut durumu beklentileri yeni çözümler araştırmalar ve fırsatları ortaya koymak ve Dünya'nın her yerinde elma uzmanlarının fikirleri ürünleri teknolojileri ve projeleri ile bir araya getiren ve yenilikçi çözümler sunan uluslararası bir platformdur. Neden Niğde Elma üretiminde Türkiye'nin en büyük alanına sahip ve en büyük elma yetiştirici bölgesidir. Fuarda En iyi uluslararası kongreler yenilikçi elma bahçelerine turlar öncü projelere ödüller hepsinden önemlisi yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçi ve katılımcıları bir çatı altında buluşturacaktır.