İl Genel Meclisinin 2024 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı İkinci Birleşimi, İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Binası Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Nusret Teksin başkanlığında il özel idaresi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündem dışı söz hakkı alan MHP Bor İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ağır hasar alan ve yıkımına karar verilen Bor Asım Eren ilköğretim okulunun biran önce yıkılıp yerine yenisinin yapılması konusunda bir sözlü talepte bulundu.

Nusret Teksin başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi, yoklama ile başladı. Birleşim, geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması ile devam etti.

Gündem dışı söz hakkı alan MHP Bor İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde ağır hasar alan ve yıkımına karar verilen Bor Asım Eren ilköğretim okulunun biran önce yıkılıp yerine yenisinin yapılması konusunda bir sözlü talepte bulundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, yıkımla ilgili kendilerine bir talep olunmadığını, hasar tespitini ise AFAD ve Çevre şehircilik ve iklim değişikliği müdürlüğü yapıyor. Yıkım işlerini ihale ile Afad ve Çevre şehircilik yapması gerekiyordu. Şuana kadar kendilerini bir yıkım yazısının gelmediğini belirtti.

Niğde Tabela Şehri Oldu Niğde Tabela Şehri Oldu

MHP Bor İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün, Bor ilçemizde bulunan ve 6 Şubat asrın felaketi olarak bilinen Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan ve boşaltılan Bor Asım Eren ilköğretim okulunun biran önce yıkılıp yerine yeni eğitim öğretim yılının başlamadan yapılarak eğitim ve öğretim hizmetlerine başlaması gerekiyor. Çünkü orada eğitim alan öğrenciler başka okullara gidiyor ve gidiş gelişti zorluklar yaşanıyor. Bundan dolayı da şuanda ağır hasar almasından dolayı buranın biran önce yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

2024 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısı Birinci Birleşiminde,

Mülkiyeti il özel idaresine ait ilimiz Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35nolu (795,44 m²) Parselde kayıtlı Kargır Turistik Otel vasıflı taşımaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 2nolu Bağımsız Bölümü olan toplam 2.292,00 m²  kapalı alana sahip (Zemin Kat 412,00 m2 + 1.Kat 557,00 m² + 2. Kat 678,00 m² + 3. Kat 645,00 m²) iş yerinin yeniden kiralama halesine çıkılıp, çıkılmayacağı ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Çeşitli İşler Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve oylanması. Mülkiyeti İl özel idaresine ait İlimiz Merkez Sıralı Mahallesi 202 Ada 35nolu (795.44 m²) Parselde kayıtlı Kargır Turistik Otel vasıflı taşınmaz üzerindeki Alışveriş Merkezi Binasının 3Nolu Bağımsız Bölümü olan toplam 480,00 m² kapalı alana sahip (Bodrum Kat 284,00 m² + Zemin Kat 196,00 m²) iş yerinin yeniden kiralama halesine çıkılıp, çıkılmayacağı, ihaleye çıkarılması halinde kaç yıl süreyle kiraya verileceği konusu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporumun görüşülmesi ve oylanması. Gelecek birleşim gün ve saatinin belirlenmesi, konuları oy birliği kabul edildi.

Editör: Selim GÖKEL