Niğde Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan, süt üretiminin sıkıntıya girdiğini ve üreticilerin süt veren hayvanları kesime gönderdiğini belirterek, çiğ süt fiyatlarının güncellenmesini istedi.

'IBAN’a at' dönemi bitiyor 'IBAN’a at' dönemi bitiyor

Demirkoparan konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Bir önceki hayvancılık krizinde TÜİK verisine göre 672 bin hayvan kesildiği kayıtlara geçmiş fakat bu rakam 1 milyonun üzerindeydi. Kalan damızlık anneleri de çiğ süt fiyatını güncellemeyerek kaybederiz. Böyle bir durumda bu işin sorumlusu kim ya da kimler olacak” dedi. 

Başkan Demirkoparan açıklamasının devamında ise çiğ süt desteğinin geciktiğini belirterek, “Bir başka konu ise 2024 tarımsal destekler bakanlık tarafından artırıldı. Peki, çiğ süt desteği nerede kaldı? Çiğ süt desteğinin fiyatının artırılmasına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığının bir çalışması var mı? Bu konu üreticinin kamuoyunda en çok merak ettiği konulardan biridir. Çiğ süt desteğine verilen 50 kuruş enflasyonun en dibinde kaldı. 
Bu durumlara sessiz kalmak, gerekli iş ve işlemleri yapmamak vebal değil midir? 2,5 milyondan fazla üreten çiftçinin vebali bu işi yapmayanın, duymayanın ve umursamayanın omzundadır” ifadelerini kullandı. 

Editör: Selim GÖKEL