CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Av. Hulus Özen, Bugün, tarihimizin önemli bir dönemeçlerinden birini anıyoruz. 5 Şubat 1934’te, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'yi ziyareti, şehrimizin milli mücadeledeki rolünü ve bağımsızlık mücadelemizin öncü şehirlerinden biri olmasını bir kez daha hatırlatıyor.

Niğde, işgal görmemesine rağmen, Milli Mücadele döneminde cesaretle öne çıkmış, Niğdeli tümen ve gönüllüler Ulukışla-Pozantı hattında kurtuluş mücadelesinde destanlar yazmışlardır. Cephede bir bütün olarak mücadele eden Niğdeliler, düşmana Pozantı’dan öteye geçit vermemiş ve zaferle ayrılmışlardır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğdelilerle buluştuğu 5 Şubat, bizler için bir gurur nişanesidir. Atatürk'ün Niğde'yi sevmesi, bu topraklara olan güveni, Niğde'yi kucaklaması, bizleri her daim onurlandırmıştır. Bu onurlu geçmişle birlikte, bugün Niğde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği hedeflere başarıyla yürümenin gururunu taşıyor.

NOHÜ Yerleşkesinde Filistin'e Destek Yürüyüşü NOHÜ Yerleşkesinde Filistin'e Destek Yürüyüşü

Niğde'mizin sahip olduğu değerleri koruyarak, kesintisiz bir şekilde gelişimini sürdüreceğimize olan inancımızı yineliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde'yi onurlandırdığı bu günde, onu, silah arkadaşlarını ve kurtuluş savaşının kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor; tüm hemşehrilerime selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Geleceğimizi inşa etmek için birlikte omuz omuza çalışacağımıza olan inancımızla, Niğde'mize hizmet etme arzusuyla yola devam ediyoruz.

Editör: Selim GÖKEL