Son yirmi yıl içerisinde Niğde ilinin gelişim ve geleceği için tasarlanan ve temeli atılan iki büyük yatırım vardı. Ancak bu konuda ortaya çıkan yeni görüşün bizi çok üzeceği anlaşılıyor.

Basında çıkan haber ve yorumlar öyle gösteriyor. Çünkü Niğde – Bor’da yapımı için ihaleye çıkarılan 300 mw’lık YEKA (GÜNEŞ ENERJİ PROJESİ), sonradan ihale edileceği söylenerek 13 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile iptal edilmişti.

Bu projenin, 10-20 mw’lık 36 küçük parçaya ayrılarak 74 ihale yapılacağı söyleniyor. Yani, büyük NİĞDE YEKA PROJESİ ortadan kalkıyor gibi görünüyor.

Ayrıca Niğde – Bor Organize Sanayi Bölgesinde, son seçimler öncesi Enerji Bakanı tarafından törenle temeli atılan GÜNEŞ HÜCRE PANEL PROJESİNİN de sıkıntıda olduğu ifade ediliyor.

Çünkü Enerji Bakanlığı’nın yeni görüşüne göre güneş hücre panelleri işinde model değiştirilerek cam ve çerçeve yerli mal olurken, GÜNEŞ HÜCRESİ yabancı üretim olacakmış. Yani güneş hücresi yerli ve milli olmayacakmış. Bu konuda bizim mühendis, bilim ve iş adamlarımız ile firmalarımız devre dışı bırakılmış olacakmış.

Kalkınma ve işsizlik Niğde’nin en hayati konularıdır. İş işten geçmeden, yani araba devrilmeden etkili, yetkili ve kalkınmamız ile ilgisi olanlara hatırlatmak açısından bu yazıyı yazdığım için çok üzgünüm.

Başarılar dilerim.