Cumhuriyetin 100’ncü Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çelenk sunma ile başladı ve Cumhuriyetin 100’üncü yılı tüm yurtta olduğu gibi Niğde’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

VALİ ÇELİK TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Niğde Valisi Cahit Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde, Niğde Valiliği Makamında il protokol sırasına göre tüm kurum ve kuruluşlar ile Niğdelilerin tebriklerini kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Saygı duruşunda bulunulan ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlamalara geçildi.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

cumhuriyet (1)

CUMHURİYET BAYRAMI BİR VATANDAŞLIK BAYRAMIDIR

Törende konuşan Niğde Vali Cahit Çelik; “Yüce Türk Milleti; tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Millî Mücadele’nin sonunda bağımsızlığını kazanmış ve tarihin her döneminde olduğu gibi esaret altına girmeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Milleti ile birlikte kazandığı bu büyük zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. Büyük Önderin “Türk Milletinin Karakter ve Adetlerine En Uygun Olan İdare Cumhuriyet İdaresidir” diyerek; 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmamış, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Cumhuriyetle birlikte Türk Milletinin ufku genişlemiş ve her alanda büyük atılımlar gerçekleştirilmiştir. Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte Milli bir Devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, Devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda bir vatandaşlık bayramıdır” dedi.

cumhuriyet (2)

CUMHURİYETİN 100 YILLIK ÖYKÜSÜ BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR

Cumhuriyetin 100 yıllık öyküsü aynı zamanda bir başarı öyküsü olduğunu belirten Vali Çelik; “ Cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına uygun bir rejim, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Cumhuriyeti ideal yapan; Milli iradeyi esas alması, başka bir güce dayanmamasıdır. Cumhuriyetimizin 100 yıllık öyküsü aynı zamanda bir başarı öyküsüdür. Çünkü kuruluşundan bu günlere gelişine kadar Devletimiz ve Milletimiz, iç ve dış düşmanlarımızın sürekli olarak tehdit ve saldırılarına maruz kalmıştır. Bu tehdit, saldırı ve ihanetlerden birisini hepimizin malum olduğu üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşadık. Ancak, bu aziz millet geçmişte olduğu gibi o gün de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kenetlenerek bu ihanete izin vermediğini belirtti.

cumhuriyet (3)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ AYDINLIK YOLDA İLERLEYECEK

Öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara seslenen Vali Çelik; “ Bu yaşadığımız ihanet ne ilk ne de son olacaktır. Bu ihanet ve tehditleri bertaraf edebilmenin tek bir yolu var; farlılıklarımızı zenginliğimiz sayarak, bizi biz yapan Bayrak ve Vatan gibi ortak değerlerimiz altında kenetlenmek! ayrışmadan, bölünmeden bir ve beraber olmaktır. Bu sayede Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda ilerleyecek ve dünya toplumları arasında hak ettiği yeri alacaktır. Bu konudaki en büyük güvencemiz, aydınlık geleceğimize inanan büyük Türk Milletidir. Sizler; ümidimiz, geleceğimiz ve ülkemizin yarınlarısınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” diyerek Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde; bilimin aydınlatıcı ışığı altında “Erdemli İnsan Yetiştirmek” düsturu ile, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine özen gösteriniz. Size emanet edilen çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiriniz. Bu konuda sizlere inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gururla Kutladığımız Cumhuriyetimizin 100’ncü kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine emaneti olan Cumhuriyeti ve tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içerisinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ederek, tekrar Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

cumhuriyet (7)

Vali Çelik’in günün anlam ve önemine belirten konuşmalarından sonra, Öğrenciler tarafından okunan şiir ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Niğde yöresi halk oyunları, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı gösterileri büyük beğeni topladı. Tören, okulların tören yürüyüşüyle sona erdi.

cumhuriyet (5)

FENER ALAYI DÜZENLENDİ

Niğde Valiliğince Cumhuriyetin ilanının 100’ncü yılı dolayısıyla derbent kavşağında topanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Vali Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dillere destan bir zafer kazandığını ve bu zaferi cumhuriyetle taçlandırdığını söyledi.

Editör: Selim GÖKEL