CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, bir yıldır başlanamayan Tepeköy Çiftlik İl Yolu’nu parlamento gündemine taşıdı

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, tamamlanması “yılan hikâyesi”ne dönen Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu projesinin peşini bırakmıyor. Şafak, projenin 1 yılını doldurduğuna dikkat çekerek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a, yolun ne zaman tamamlanacağını sordu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

1 YIL OLDU; NİYE BİTMEDİ?

Şafak, Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu Projesi’nin 18 Şubat 2011’de başladığını anımsattı ve “Bu proje ne zaman tamamlanacaktır” diye sordu.

Yol projesinde belirlenen geçiş güzergâhı olarak hangi noktaların belirlendiğini de soran Doğan Şafak, “Mevcut yol genişletilecek midir? Genişletilecekse ne kadar genişletilecektir?” sorularını yöneltti.

NE ZAMAN HİZMETE AÇILACAK?

Bölgede yaşayan vatandaşların merak ettiği soruları bakan Binali Yıldırım’a ileten Doğan Şafak, “Projeye göre söz konusu yol kaç kilometre olarak planlanmıştır? Yeni güzergâhta eskisine göre ne gibi değişiklikler olacaktır? Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu ne zaman hizmete açılacaktır” diye sordu.

 

Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından sözlü olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

                                                                                     Doğan ŞAFAK

                                                                                 NİĞDE MİLLETVEKİLİ

 

1-   1. 18.02.2011 tarihinde başlayan ve 1 yılını dolduran “Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu Projesi” ne zaman tamamlanacaktır?

 

2-  2. Yol projesinin geçiş güzergâhı olarak hangi noktalar belirlenmiştir?

 

3-   3. Mevcut yol, projeye göre genişletilecek midir? Genişletilecekse, ne kadar genişletilecektir?

 

4-  4.  Projeye göre söz konusu yol kaç kilometre olarak planlanmıştır?

 

5-   5. Yeni güzergâhta, eskisine göre ne gibi değişiklikler olacaktır?

 

6-   6. Niğde-Tepeköy Çiftlik İl Yolu ne zaman hizmete açılacaktır?





Editör: TE Bilişim