Çiftlik Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Engellerin Önünde Engelsiz Durabilmek” projesi kapsamında Özel Gelişim Hacettepe  Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alan 35 öğrenci Ankara’ya geziye götürüldü.
 
Bu yıl Çiftlik Kaymakamlığı tarafından yürütülen Engellerin Önünde Engelsiz Durabilmek projesi kapsamında ilçede rehabilitasyon merkezinde eğitim alan öğrencilerden yaklaşık 35 kişi, Kaymakamımız Sayın Mehmet Parlak tarafından “Onların da bizler gibi gezmeye hakları vardır” dedi.
 
Gezi çerçevesinde hem anlamlı hem de eğlenceli bir gezi yapan engelli öğrenciler, Ankara’da önce Türk Kurtuluş Savaşının ve inkılâpların önderi ve Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıttepede bulunan anıt mezarına götürüldü. Burada Atatürk ile ilgili bilgiler edinen öğrenciler aynı zamanda savaş yıllarının anlatılmaya çalışıldığı görüntüleri izlerken kendilerinden geçtiler ve duygulandılar.
 
Öğrenciler Atatürk Orman Çiftliğinde yemek yedikten sonra burada bulunan Hayvanat Bahçesini gezdiler. Öğrencilerin birçoğu Ankara’yı ve Hayvanat Bahçesini ilk defa gördüler. Burada hoş ve güzel vakit geçiren öğrenciler daha sonra gezinin vermiş olduğu mutluluk içerisinde ilçeye döndüler.


Editör: TE Bilişim