Otuz yılda 5 Bin Niğde Makalesi ve Altı Niğde Kitabı yazarını bir belediyemiz hatırladı.

 

Haber: Cengiz  TALU

Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer’e Azatlı Belediyesi’nden plaket…

Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer’e Niğde ilinde ilk kez bir belediye teşekkür plaket verdi. Niğde ili ilçesi kasabası köyü ile beş bin üzerinde yayınlanmış makalesi bulunan ve Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı, Niğde Spor Tarihi Kitabı, Niğde Söylence Fıkra Şaka Kitabı, Bor Şehri Kitabı, Kızılca Kitabı yazarı da olan Ömer Fethi Gürer’e bu gune değin İstanbul Niğdeliler Derneği, Ankara Başkent Vakfı, Bor Sanayi Ve Tİcaret Odası, YAZSANBİR, İzmir Niğdeliler derneği Niğde iline ve folkloru ile kültürüne katkılarından dolayı plaketler vermişlerdi. Bu kere Niğde’de bir belediye ilk kez Ömer Fethi Gürer çaba ve çalışmaları ile yörelerine katkısından dolayı plaket ile teşekkür etmiş oldu.

 Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur Azatlı Kasabasında düzenlenen Cadı yaylası şenliklerinde plaketi vermeyi amaçladıklarını ancak o gün için Ömer Fethi Gürer etkinliğe başka bir programı nedeni ile katılamadığını belirterek şöyle dedi.

“ Azatlı Kasabasında tarihi değerler ve doğal güzellikler ile sportif faaliyetlerimize değin yerel ve ulusal basında yazıları ile bölgemize destek veren değerli yazar araştırmcı Ömer Fethi Gürer’e Azatlı halkı olarak teşekkür ediyoruz. Kasabamızı internet ortamında da güzel bir tanıtımla daha geniş kitlelerin bilmesine vesile oldu. Niğde için yaptıkları önemli hizmetleri de herkesin malumu. Böylesine değerli çaba ve çalışma içinde bulunan Ömer Fethi Gürer’i kasaba belediyesi olarak hazırladığımız plaketi takdim ettiğimiz için mutluyuz ”dedi.

 

Ömer Fethi Gürer’de ise “30 yıla yakındır hiçbir karşılık  beklemeden memleketimin dağını taşını ovasını insanını tarihini doğasını yazdım anlattım. Çok kişi yazdıklarımdam yararlandıklarını söylediler. Bu bağlamda Niğde tanınırlığına ve gelişimine katkı sağladım ise ne mutlu.Azatlı Kasabamızda tarihi derinliğide olan doğası ile de dikkate değer bir bölgemiz. Keten çimen yolu  genişletme ve açma çalışmaları bir gün başlarda tamamlanır ise Niğde için çekim alanı olacak güzlelikte. Melendiz bölgesinde yer alan tüm yerleşmelerdeki insan sıcaklığı Azatlı’ya da her geldiğimde hissederim. Belediye başkanımız ve meclis üyeleri bizi de unutmayarak  etkinliklere ve Azatlı kasabamıza katkılarımızdan dolayı plaket vermelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Diğer plaketlerimin yanında evimim bir köşesinde saklayacağım.  Belediye Başkanı Durmuş Songur Kasaba için önemli ve yararlı çaba ve çalışmaları da var. Bu yoğunluk içinde bizi de anımsamasından mutlu oldum. “dedi.

 

 Plaket  sunumuna kasaba  halkı ile muhtarın yanı sıra  Eğit Sen Kurucu Başkanı Niğde  belediye meclis üyeliği de yapmış olan eğitimci Ferit Aydoğan’da katıldı.Ferit Aydoğan Azatlı Belediye Başkanının kasabaya katkılarından dolayı Ömer Fethi Gürer’e plaket vermesini anlamlı ve güzel bir girişim olduğunu belirterek Başkan Durmuş Songur’u kutladı ve Gürer kitaplarının yazılarının Niğde doğası tarihi ve folkloru ile geleceğe açılan bir emek olduğuna vurgu yaptı.

ÖMER FETHİ GÜRER'İN SİTEMİZDEKİ KÖŞE YAZILARI İÇİN TIKLAYIN

 






Editör: TE Bilişim