Çiftlik Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurslar ilgi görüyor fakat bölgede açılan kursların artırmak için de merkezin desteğe ihtiyacı var.
 
          Niğde’nin Çiftlik İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdal Özer, Çiftlik genelinde yürütülen kurslar hakkında bilgi verdi. Özer, İlçe Merkezinde Bozköy ve Kitreli Kasabası ile Sultanpınar Köyü’nde açtıkları halı ve el sanatları kurslarının büyük ilgi gördüğünü, Kula Köyü’nde ise İpek Halıcılık Kursları’nın devam ettiğini söyledi ve ekledi; “ Bu tür kursların genişletilerek daha da yaygınlaştırılmasında fayda var. Daha farklı kurslar da düzenlemek istiyoruz” dedi.
 
Bu sebeple halk eğitiminin amacına vurgu yapan Erdal Özer; "Kurs çalışmalarımızı herkes için ‘Daima Eğitim, Hayat Boyu Eğitim’ sloganıyla yürütüyoruz. Çiftlik halkımıza ve özellikle bayanlarımıza El Sanatları ve İpek Halı Dokuma Kursları açıyoruz. Talep oldukça açmaya devam edeceğiz. Halıcılık kurslarına 75 bayan kursiyerimiz ise halen devam ediyor. Bu sayı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Kursiyerlerimiz için çok güzel bir uğraş oluyor. Hem boş vakitlerini değerlendiriyorlar, hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar” dedi.
 
İpek halıların çok büyük ölçülerde dokunmadığını, bir nevi turistik hediye amaçlı dokunduğunu belirten Özer, dokunan ipek halıların Ege bölgesine Akdeniz bölgesine gönderildiğini, kursiyerlerin kendileri adına yâda anlaşma yapılan firmalar adına halılarını dokuduklarına dikkat çekti.
 
KURSLAR BÖLGEYE GÜÇ KATIYOR

Kursların artırılması veya daha fazla desteklenmesi ile bölgenin,Çiftlik İlçesi’nin ve Niğde’nin dışarıda isim yapabileceğine de değinen Özer “En önemlisi İlçemizin adı duyuluyor, ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda yöre sanatımızın devamını sağlıyor” diye konuştu. 
Öğretmenlere ve bölge halkına yönelik hazırladıkları bağlama kurslarının da devam ettiğine değinen Özer; "Çiftlik’te görev yapan öğretmenlerimizin hafta sonlarında değişik bir aktivite yapmaları için bu tür kursları hazırladık. Çok ciddi destek gördük. Bu tür çalışmalarımız diğer açılan kurslarla devam etmektedir. Bunun yanı sıra İngilizce Dil Kursu devam ederken Arapça Dil Kursu’nun ikincisi açılarak sürdürülmektedir. Meslek Edindirme Kursları’ndan Kalorifer Ateşçiliği Kursu açılmış başarı ile bitirilmiş 18 kursiyere kurs sonu belge verilmiştir. Kurslarımız Çiftlik Kaymakamımız Mehmet Parlak Bey’in de destekleri ile 2010 yılında başarılı bir şekilde devam etmiş olup 506 kursiyere kurs açıldı” dedi.
 
OKUM YAZMA KURSLARI DEVAM EDECEK
 
Özer, bu yıl Çiftlik İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin de katılımları ile beldelere köylere alan çalışmaları adı altında ikna gezileri yapılıp köy ve belde mahalle muhtarlarında katılımları ile okuma-yazma bilmeyen vatandaşların tespitinin belirlenip kursların çoğaltılması yapılacağını da sözlerine ekledi.
 
 
Editör: TE Bilişim