Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde İlimizde, Sayın Valimizin eşleri Sayın Necmiye Kılıç Hanımefendinin önderliğinde yürütülen  “Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” için Çiftlik İlçemizde bir toplantı yapılmıştır.


Toplantıya İlimiz Valisi Necmettin KILIÇ’ ın muhterem eşi Necmiye KILIÇ Hanımefendi, Kaymakamımız Sayın Mustafa DİNÇ’ in eşi Belgizar DİNÇ Hanımefendi, ilçe kurum amirlerinin eşleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katılmıştır.

Proje kapsamında; kadınlarımızın yaşlarına bakılmadan, açık öğretim ortaokulu ve mesleki açık öğretim liselerine kayıt yaptırmaları sağlanması; kayıt yaptırdıkları alanda başarılı olabilmeleri için açılacak kurslara yönlendirilmeleri amaçlanmıştır. Bu sayede kadınlarımızın temel eğitimle birlikte sahip olacakları diplomalarıyla, sosyal ve ekonomik hayata katkıları artırılarak, istihdam seviyesinin yükseltilmesi böylece daha güvenli bir geleceğe adım atmaları beklenmektedir.

Son olarak Projenin Niğde de yürütülmesi ve tanıtılmasını üstlenen Sayın Valimiz Necmettin KILIÇ’ ın saygıdeğer eşi Necmiye KILIÇ Hanımefendi projenin önemi hakkında bilgiler vermiştir. Sayın Necmiye KILIÇ Hanımefendi; İlçede yapılan toplantıdan ve katılımdan son derece memnun olduğunu söyleyerek, duyarlı vatandaşlar sayesinde bu projenin başarıya ulaşacağını ve bir anne olarak aslında her bayanın birer gönül elçisi olduğunu belirtmiştir.

Sayın Kaymakamımız Mustafa DİNÇ'in eşi Belgizar DİNÇ Hanımefendi toplantının anlam ve önemiyle ilgili duygu ve düşüncelerini anlatarak katılımcılara gönüllülük esasına dayanan bu projede karşılık beklemeden ihtiyaç sahiplerine katkı vermeye ve katılımcıları Gönül Elçileri olmaya davet etmiştir.


Editör: TE Bilişim