Çiftlik İlçesinde Kitap Okuma Yarışması ve Alişan Kapaklıkaya konferansı gerçekleştirildi.

 

Çiftlik ilçesinde ev hanımlarına yönelik hazırlanan kitap okuma yarışması ödül töreni,  yarışmacıların okudukları kitapların yazarı olan, aile içi iletişim ve NLP uzmanı Alişan KAPAKLIKAYA’ nın katılımı ile gerçekleştirildi.  Çiftlik Kaymakamı ve eşi Belgizar DİNÇ Hanımefendi tarafından başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen yarışmaya, yaklaşık 150 ev hanımı katıldı. Bir ay süreyle önceden belirlenmiş olan 2 farklı kitap okuyan ev hanımları yapılan sınava katılarak ödülleri almaya hak kazandılar. 


     Yarışmanın ödül töreninde, kitapların yazarı olan eğitimci yazar Alişan KAPAKLIKAYA konferans verdi. Alişan KAPAKLIKAYA aynı gün, 2 farklı oturum daha yaparak lise son sınıf öğrencilerine ve ilçe genelinde görev yapan memurlara da konferans verdi.
 


Yarışmada birinci olan Azatlı kasabasından katılan Sevim ER, çamaşır makinesi kazandı. Yarışma ikincilik ve üçüncülük için eşitlik bozulmayınca, Ovalıbağ köyünden Sevim EROĞLAN, Kula köyünden Nabira ADIYAMAN ve Bozköy Kasabasından Arzu DEMİRCİ ikincilik ödülü olarak fırın kazandılar.
 


     Alişan KAPAKLIKAYA tarafından verilen konferans Çiftlikli ev hanımları, öğrenciler ve Çiftlik’te çalışan tüm memurlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeni ile izlendi. İlk defa kitap okuyan ve okudukları kitabın yazarı ile tanışma fırsatı bulan ev hanımları konferans sırasında kimi zaman hüzünlendiler, kimi zaman ise güldüler ve program sonunda mutluluklarını dile getirdiler. 
 

    
     Konferansa katılan öğretmenler ve memurlar da, seminerin faydalı geçtiğini, ilçe genelinde bu tür etkinliklerin olmasının, motivasyonu artıracağını belirttiler.


     Yazarımız Alişan KAPAKLIKAYA gün içinde 3 farklı gruba konferans verdikten sonra, okuyucularının kitaplarını imzaladılar. Daha sonra ilçemizden ayrıldılar.

 

 

Editör: TE Bilişim