Çiftlik Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Engellerin Önünde Engelsiz Durabilmek” adlı proje kapsamında İlçe, ilçeye bağlı kasaba ve köylerinde yaşayan engelli çocukların ailelerine yönelik konferans düzenledi.

Engelli ailelerine yönelik konferans Mustafa Kemal İlköğretim Okulu konferans salonunda yapıldı. Niğde Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bekir Kesgin ve Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet  Kayhan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Erdoğan Çelik ,engelli aileleri, Özel Gelişim Hacettepe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve yöneticileri katıldı.

Konferans öncesi kısa bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Engellerin Önünde Engelsiz Durabilmek” adlı projesine desteğini esirgemeyen ve tüm imkanları seferber eden İlçe Kaymakamı Mehmet Parlak’a teşekkür etti. Kaymakamın da  bu konferansa gelmeyi çok arzu ettiğini fakat gelemediği için çok üzgün olduğunu belirtti. Bu proje kapsamında engelli ailelerini ziyaretlere başladıklarını, gelecek hafta bir grup engelli öğrenciyi Anıtkabir’e  geziye götüreceklerini, sağlık grup başkanlığı engelli ailelerine giderek sağlık taramasından geçireceğini, Çiftlik Belediyesinin ise yapmış olduğu engelli WC si sayısını ikiye çıkarmak için inşaatına başladığını belirtti. Ayrıca, engellilerinde askerlik duygularını tatmaları sağlamak maksadıyla bir grup engelli öğrenciyi alay komutanlığına götürüp asker gibi bir gün geçirmeleri sağlanacağını, bu etkinliklerin hepsinin bir takvim içerisinde adım adım ilerlediğini söyledi.

"Engelli Bireylerin Sosyal ve Eğitim Hakları" konulu konferansta konuşan RAM Müdürü Bekir Kesgin de, “Engelli nedir, Ailelerin çocuklarının engelini kabul etme aşamaları ve eğitim aşamaları, mali ve sosyal hakları; Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanı Mehmet Kayhan ise Engelli Ailelerin Sıkıntıları” gibi konular üzerinde durdu.

Engellilerin insan gibi yaşamak istediklerini belirten Bekir Kesgin, “Devletimiz engelli çocukların eğitimlerini üstlenmiştir. Devletimiz bunu yapmasaydı kaç kişi aynı eğitimi kendi imkanları ile aldırabilirdi. Eğitim fırsatlarından engellilerin sonuna kadar faydalanması gerekir” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Özel Gelişim Hacettepe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ikramı ile birlikte engelli öğrencilerin hazırlamış olduğu sergideki eserler aileleri tarafından gururla izlendi.















Editör: TE Bilişim