Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Almanya’ya Gitti. Yine Çiftlik İlçesi’nde kurumlar arası futsal turnuvası başladı.

 

ÇİFTLİK MİLLİ EĞİTİM AVRUPA’DA

 

Çiftlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Avrupa Birliği Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında 6. Toplantıyı gerçekleştirmek üzere Almanya’nın Bonn şehrine gitti.

Proje faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Almanya’ya Çiftlik ilçesinden 6 kişilik bir ekip gitti. Bonn şehrinde gerçekleştirilen toplantıda Türk ekibi Alman ortakların okullarını ziyaret ederek oradaki eğitim öğretim sistemi üzerine bilgiler aldı. Farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler ile orada yetişkin eğitimi üzerine yapılan çalışmalar gözlemlediklerini, hazırlanan etkinliklere ve gezilere katıldıkları belirtildi.

Proje kapsamında İngiltere, İspanya, Almanya, Polonya, İtalya, İsveç ve Türkiye’den oluşan büyük bir proje topluluğunun kültürleri karşılıklı olarak tanıdıklarını belirten Çiftlik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan Çelik, “Geçtiğimiz yıl ilçemizde Avrupa Birliğinin destekleri ile başlayan Yetişkin projemizin 6. Toplantısını Almanya’da gerçekleştirdik. Projenin asıl amacı yabancı dil öğrenimi üzerine. Ama bu toplantı ve faaliyetler ile birlikte kültürler arası alışveriş sağlanıyor ve güzel dostluklar kuruluyor. Şu an ilçemizde yürütülmekte olan 3 projemiz bulunmakta. Önümüzdeki yıl içinde proje başvuruları yapıldı. Amacımız ilçede projeler kapsamında herkes yurtdışına gitsin ve kültürleri birebir tanıma fırsatı bulsun. Projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa Birliği destekli projenin çalışmalarının devam ettiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yabancı Dil kurslarının halen devam etmekte olduğu bildirildi. Yetişkinlerin dil eğitimi üzerine gerçekleştirilmekte olan projede sona yaklaşıldığını, en son ve kapsamlı toplantının ise tüm ülkelerin katılımı ile Niğde’de gerçekleştirileceği bildirildi.

 

 

ÇİFTLİK'TE KURUMLAR ARASI FUTSAL TURNUVASI BAŞLADI.

 

Çiftlik İlçesinde 8 kurumun katılımıyla başlayan futsal turnuvası son hızıyla devam ediyor.

 

Amaçlarının ilçede bütün öğretmenlerin ve kurum çalışanlarının günün işten sonraki saatlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ramazan YILMAZ bu tür aktivitelerin devam edeceğini söyledi.

 

 Fikstür çekimiyle başlanan turnuvada maçların 19 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edeceğini ve dereceye giren kurumların ödüllerinin ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında verileceğini söyledi.

 

Kurumlar arası Futsal Fikstürü

 

A Grubu                                                             B Grubu

1- Çardak Ortaokulu                                         1- Çiftlik Belediyesi

2- Asmasız Ortaokulu                                       2- Bozköy Ortaokulu

3- Çınarlı Ortaokulu                                          3- Mustafa Kemal Ortaokulu

4- Çiftlik Lisesi                                                 4- Mahmutlu Ortaokulu

 

 

Editör: TE Bilişim