Bu sene Ramazan Ayı etkinlik olarak Niğde ve Bor İlçesinde sönük geçiyor.  Niğde’de daha önceki yıllarda düzenli olarak Ramazan Aylarında yapılan  Niğde Belediyesi Ramazan Kültür Sanat Etkinlikleri bu yıl düzenlenmedi.

Niğde’de Ramazan ayı,  havaların sıcak olmasına rağmen, gruplar halindeki iftar yemekleri hariç etkinliksiz geçiyor. Daha önceki yıllarda, Bor Belediyesi’de  Üstünpark’ta çeşitli etkinlikler düzenlerken, son yıllarda Niğde ve Bor Belediyeleri Ramazan etkinliklerine ara verdi.

Çiftlikliler İftar Yemeğinde Buluştu

Çiftlik İlçe halkını Ramazan Ayının manevi ikliminde bir araya getirmek amacıyla, İlçe Kaymakamlığı  önderliğinde Çiftlik Belediye Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı Çiftlik Şubesi ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla toplu iftar yemeği programı düzenlendi.

 

İftar programı, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından 1500 kişiye ikram edilen iftar yemeği ile başladı. İftar yemeğinin ardından sahne alan Dr. Hakan Bayraktar, semazen gösterisi eşliğinde tasavvuf musikisi dinletisi sundu.

 

Çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen Hacivat ve Karagöz oyunu, sihirbaz gösterisi ve kukla gösterisi ise çocuklar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Programın ardından vatandaşlara hitap eden Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, iftar programına iştirak etmelerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, birlikte yenen bu yemeğin ilçe halkının birlik ve beraberliğini, insanlar arasındaki sevgi saygı bağlarını güçlendirmesini arzu ettiklerini ifade etti. 

 

Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç,  tarafından programda sahne alan Dr. Hakan Bayraktar’a hediye takdiminin ardından İlçe halkının büyük beğenisini kazanan iftar programı sona erdi. 











Editör: TE Bilişim