Çiftlik İlçesine bağlı Azatlı Kasabasında bu yıl on ikincisi düzenlenen Azatlı Kasabası Kültürel ve Yöresel Cadı Yayla Şenliği muhteşem bir şekilde yapıldı.

Şenliğe Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, 
Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk, MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, CHP Merkez İlçe Başkanı Abdullah Türkmen ve 5 bine yakın vatandaş  katıldı.


Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur, Azatlı belediyesi olarak halkın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamasına önem verdiklerini söyledi.


Songur; “Uzun süredir birbirlerini görmeyen ülkemiz değişik yörelerinde yaşayan halkımızı bir araya getirmek bizi fazlasıyla mutlu etmektedir. Azatlı belediyesi olarak güzel kasabamızı daha modern daha çağdaş ve daha yanabilir bir yer haline getirmek istiyoruz. Bunun için var olan sorunların çözümüyle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Alt yapı, planlama, imar ve çevre sorunlarının çözümünde son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Belediyemizce ihtiyaç duyan araç ve iş makineleri alınmış bulunmaktadır. Ağaçlandırma çalışmaları hızla yapılmış olup kasabamıza yeni park ve bahçeler kazandırılmıştır. Uzun yıllar kasabamızda çevreyi kirleten  dere ıslah edilerek kasabamızın kanalizasyon yapım çalışmaları da başlamıştır. Arazi yolları açılarak suluma suyunda erekli olan baraj ve gölet yapımı için de çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Halkımın desteği ile kasabamızı güzelleştirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir” şeklinde konuştu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ise şenlikte yaptığı konuşmada güncel konulara ve  Niğde ekonomisine değindi.

Şafak; “Her olumsuzluğa rağmen Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin arkasında duracağız. Türkiye’nin boynunu büktürmeyeceğiz. Onun için genel başkanımız Türkiye’de bulunan sorunları parlamento da çözülmesi için hükümete yardımcı olma adı altında yaklaşımda bulunmuştur. Eğer ki Suriye ile ilgili sorunu uluslararası veya birleşmiş milletlere havale edersek iş işten geçmiş olur. Bizim kaynağımız sarı saçlı mavi gözlü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Komşu ülkelerin bir çoğu ile Türkiye’nin sorunları olduğuna dikkat çeken Şafak; “bu yüzdende ithalat ihracat yapamayız ve sorunlar gittikçe çıkılmaz bir hal alır. Niğde’nin bir çok ürünü var. Bu ürünler para etmediği zaman ekonomik yönden rahat edemez. Türkiye’nin patates ihtiyacının bir çoğunu Niğde karşılıyor. Çiftçi vatandaşlarımızın bir çok sorunları var. Bu sorunları elimden geldiğince meclise taşımaya çalışıyorum hükümeti sıkıştırıyorum. Çiftçilerimizin sorunları ile ilgili çalışmalar yaptık hükümete önergeler sunduk” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından öğrencilerinin şenliğe özel hazırladığı halk oyunları gösterisi beğeni kazanırken, güreş müsabakaları ise büyük ilgi gördü.

Şenlikte konser veren Ünlü Sanatlı Engin Nurşani, şenliğe gelen vatandaşları söylediği birbirinde güzel şarkılarla coşturdu.



 
Editör: TE Bilişim