Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) destek başvuruları 1 Eylül tarihinde başladı, 2 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor.

Niğde  Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, ÇKS destek başvurularının 1 Eylül tarihinde başladığını belirterek,  2 Ocak 2024 tarihinde sona ereceğini söyledi. Kenar, çiftçilerin her hangi bir mağduriyet yaşamamaları için ÇKS başvurularını son güne bırakmadan kayıt ve güncelleme yaptırmalarını istedi.

ÇKS kaydı yaptırmayan üreticilerin desteklemelerden yararlanamayacaklarını hatırlatan Kenar, şunları kaydetti: “Çiftçilerimizin tarımsal faaliyetini sürdürmesinde katkısı olan destekleri alabilmesi ve diğer avantajlardan faydalanabilmesi için, ÇKS kaydının yapılması önemlidir. ÇKS başvurusu yapan ve güncelleyen üreticiler yıl içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mazot, Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi Desteği, Yem Bitkileri Desteği, gibi tüm tarımsal desteklemelerden faydalanabiliyorlar. Dolayısıyla ÇKS kaydı ve güncelleme yaptırmayanlar bu desteklerden faydalanamamaktadır.” Şeklinde konuştu.

 ÇKS başvuru ve kayıt güncelleme işlemleri için üreticilerin Niğde Ziraat Odasına başvuru yapabileceklerini belirten Kenar, kayıt ve başvuru işlemlerinin E-Devlet uygulaması üzerinden de yapılabildiğini söyledi. Kenar, Mazot- Gübre destek ödemelerinin de ekim ayında çiftçilere yapılacağını bildirdi.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Editör: Selim GÖKEL