Yerel seçimlerden sonra Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel, İl ve İlçe Belediye Meclis Üyeleri, İl Başkanı gibi parti yöneticileri sorumlu oldukları alanlarda Belediyeye, Valiliğe, Resmi Kurum ve Kuruluşlara kanun hükümleri çerçevesince sorular yöneltiyor ve bu sorularla birlikte cevaplarını da basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyorlardı.

Son zamanda CHP'lilerin soruları sonlandı. En son Ulukışla Belediyesi CHP'li Encümenleri Belediye Başkanına soru sormuş ancak henüz cevabı  basınla paylaşılmadı. 

CHP durdu ama bu şimdi İYİ Parti soru ve önerge vermeye başladı. 

İYİ Parti Niğde Belediyesi Belediye Meclis üyeleri Niğde Belediye Binasının tadilatından dolayı gerçek keşif ve tadilat bedelinin kamuoyuna açıklanmasını, her törende Niğde merkez yolunun trafiğe kapatılmasının önlenmesi için belediye önündeki alana Atatürk büstü dikilerek tören ve kutlamaların burada yapılmasının gerektiğini belirten bir önerge verdiler. Niğde Belediyesi’nin dün gerçekleştirdiği 2021 yılı ilk Belediye Meclis Üyeleri toplantılarında bazı konular gündeme alındı ve değerlendirildi.


BELEDİYE GERÇEK TADİLAT BEDELİNİ AÇIKLAMALI
Görüşmelerde İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri  verdikleri önergenin ilk maddesinde sürekli olarak şeffaflıktan bahsedildiğini, madem öyle tadilata alınan belediye binasının “Gerçek Keşif ve yapım bedelinin” şeffaflıkla kamuoyuna açıklanmasının gerektiğini belirttiler.


BELEDİYE ÖNÜNE ATATÜRK ANITI VE TÖREN ALANI YAPILSIN
Önergede yer alan bir diğer konu ise, her tören ve kutlamada trafiğe kapatılan ve hareketliliği engellenen meydanın yerine, bugünlerde tadilatta olan, çevre düzenlemesi de yapılacak olan belediye binasının önündeki alana Atatürk heykeli veya büstünün yapılması. Böylece tören alanının o bölgeye taşınarak hükümet meydanında sürekli yaşanan bu sıkıntının giderilmesi de konu oldu. Tören alanının Niğde için önemli olduğunu fakat bir taraftan şehrin işleyişini etkileyen unsurları da gözden geçirmenin de faydalı olduğunu belirttiler. Etkinliklerin belediye önünde, anma ve kutlamaların da meydanda yapılması yerine, tek yerde daha düzenli yapılabileceği işaret edildi.

Editör: TE Bilişim