Niğde'nin Çamardı ilçesinde, Yaban  Hayatı  Geliştirme Sahası ve Aladağlar Milli Parkı'nda yaşayan yaban keçilerine helikopterle 3 ton yem atıldı.



Orman ve 
Su  İşleri Bakanlığı'nca tahsis edilen helikopterle balyalar halinde 3 ton yonca, yaban keçilerinin yoğun olarak yaşadığı bölgeye bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yaban  Hayatı  Geliştirme Şube Müdürü Mustafa Özer, Adana 7. Bölge Orman ve  Su  İşleri Müdürü Eten Boz, Niğde Orman ve  Su  İşleri Müdürü Cem Akgün, Yaban  Hayatı  ve Doğayı Koruma Derneği  Şube  Müdürü Yüksel Çevirgen'in gözetiminde gerçekleştirilen yemleme çalışmaları kapsamında, Demirkazık Dağı'nın yüksek rakımlı bölgelerine de yem bırakıldı.

Orman ve  Su  İşleri Bakanlığı Yaban  Hayatı  Geliştirme  Şube  Müdürü Mustafa Özer, yaptığı açıklamada, bu yıl kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirterek, "Bu nedenle yaban keçileri, yem bulabilmek için yerleşim yerlerinin yakınlarına iniyor. Ancak yerleşim alanlarındaki köpekler de yaban keçilerini telef ediyor. Biz bu sahadaki yaban keçisi varlığını korumak amacıyla, bakanlığımızın tahsis ettiği 3 ton yoncayı balyalar halinde bu bölgeye bırakıp, yaban keçilerinin bu yemlere ulaşmasını sağlayacağız" dedi.

Özer, Demirkazık dağı çevresinde son yapılan envanter çalışmasına göre, yaklaşık 2 bin 500 yaban keçisinin yaşadığını sözlerine ekledi.



İlgili haberlerimize Tıklayın

Milletvekili Kavaklıoğlu devreye girdi

Dağ Keçileri Açlıktan Köpeklere, Kurtlara Yem Oluyor

Dağ Keçisi Şiddetli Kıştan Şehre İndi






Editör: TE Bilişim