7326 Sayılı Yapılandırma kapsamında Çamardı ilçesini ziyaret eden Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığını, Esnaf ve Sanatkârlar Odasını, Ziraat Odasını ve muhtarları bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi Değişim Oranı) ile güncelleştirileceğini ve peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE’ nin %90’ ı, 2 taksitle ödemede ise %50’ sinin silineceğini söyleyen Nail Van; “7326 sayılı Kanunun Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarımızın yapılandırılmasında vatandaşlara sağladığı büyük kolaylıklar ve imkânların; Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, Kanunun yayımlama tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır. Yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacaktır. Yapılandırmada ilk iki taksitin süresinde ve tam olarak ödenmesi halinde borcu yoktur yazısı alınabilecektir. Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz kuruluşlarca yapılandırılan borçlar aylık dönemler halinde azami 120 eşit taksitte ödenebilecektir. İl özel idareleri ve spor kulüplerince yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödenebilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır. Borcunu yapılandıranlar, ilk taksiti ödemeleri ve cari dönemde 60 günden fazla borçlarının olmaması şartı ile kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir. İhale ve İnşaat İş Yerleri; Borçlarının peşin veya taksitle tamamının ödenmesi kaydıyla ilişiksizlik belgesi\teminat iadesi yazısı verilecektir. Borç teminat karşılığı yapılandırılırsa, yapılandırılmış olan borçların ödenmesi beklenilmeden ilişiksizlik belgesi\teminat iadesi yazısı verilebilecektir.” olduğunu belirtti.

Ayrıca İl Müdürü Van; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü hakkında da bilgi verdi. Nail VAN; “SGK ve bankaların yaptığı protokol sayesinde sigortalılar, kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirildi. Sigortalılar, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe kadar bankadan aylık yüzde 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabilecekler” dedi.

Ziyaretlerde afiş, broşür ve yapılandırma başvuru formları bırakılarak vatandaşların buralardan da başvuru formu temin edip taahhütlü olarak postaya verilerek bir şekilde Kuruma ulaştırılması yönünde ilçe ve beldelerde duyurusu yapıldı.

Çamardılılara yeni hastanenin ardından doğalgaz müjdesi Çamardılılara yeni hastanenin ardından doğalgaz müjdesi

Editör: TE Bilişim