CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, 20 Ekim 2011 tarihinde başlanan ve hala bitirilmeyen Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolu yapımını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı bir önerge vererek parlamentoya taşıdı.

 

Şafak, geçtiğimiz yıl başlanan ve bu yıl stabilize halinde bırakılan Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolu yapımının aşamaları ile ilgili detaylı bilgi vermesi için Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın cevaplaması istemiyle yazılı bir önerge verdi.

 

Şafak önergesinde; “2012 yılı yaz ayı boyunca stabilize yol olarak bırakılan Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolunun, toz, toprak halinde bırakıldığından dolayı, çevresinde bulunan bahçelere, tarlalara, evlere ve insanlara zararlar verdiğinden” bahsetti.

 

CHP’li Şafak, “Yolun ilk etabının ne zaman biteceğini de” Ulaştırma Bakanı’na sordu.


ASFALT ÇALIŞMASI DAHİ YAPILMADI

Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolu yapımı stabilize çalışmasının bittiğini, ilk etapta 22 kilometresi tamamlanan, daha sonra kalan kısmının yapılacağının kamuoyuna açıklanmasına rağmen, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bugüne kadar asfalt çalışması dahi yapmadığını” dile getirirken “Yetkililer tarafından yaz ayında asfalt çalışmalarının yapılacağının belirtilmesine rağmen aksine hiçbir çalışmanın yapılmamasının nedenini” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a Sorduğu, Yazılı Önergesinin Tam Metni:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

20 Ekim 2011 tarihinde yüklenici firma tarafından işe başlanmış olan, Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolu yapımı 15 Temmuz 2012 tarihinde ihale edilmiş ve iş bitirme tarihi 23 Mart 2013 olarak belirlenmiştir.

Bugün itibariyle; Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolu yapımı stabilize çalışması bitmiş, ilk etapta 22 kilometresi tamamlanıp, daha sonra kalan kısmının yapılacağının, kamuoyuna açıklanmasına rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü bugüne kadar asfalt çalışmasını dahi yapmamıştır.

2012 yılı yaz ayı boyunca stabilize yol olarak bırakılan Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl  yolu; toz, toprak halinde bırakıldığından dolayı çevresinde bulunan bahçelere, tarlalara, evlere ve insanlara zararlar vermektedir.

 

Bu bağlamda;

1-     15 Temmuz 2012 tarihinde ihale edilen, Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolunun yapımında çalışmaları neden tamamlanmamıştır?

 

2-     Bu yol yapım çalışması bugüne kadar kaç yüklenici firma değiştirmiştir? Yüklenici firma değiştirilmişse nedenini açıklar mısınız?

 

3-     Yetkililer tarafından yaz ayında asfalt çalışmalarının yapılacağının, belirtilmesine rağmen aksine hiçbir çalışmanın yapılmamasının nedenini açıklar mısınız?

 

4-     Bakanlığınız, Çamardı, Pozantı, Ulukışla Ayrımı İl yolunun ilk etabını ne zaman tamamlayacaktır? Yolun diğer kalan kısmını ne zaman ihale edecektir?

 

 


 

Editör: TE Bilişim