Niğde Çamardı İlçesi Demirkazık ‘ta 1 dağcının ölümü ve diğerlerinin mahsur kalması üzerine Niğde Valiliği bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama da şöyle denildi.

 

4 Haziran 2012 günü saat 16:50 civarında İlimiz Çamardı İlçesi Demirkazık Dağı Güzeller Mevkiinde kayaya tırmanış yapmakta olan 5 şahıstan ikisinin tırmanış esnasında kaza geçirdiği ve kazazedelerin sağlık durumlarının öğrenilemediği, bulundukları mevkiden AKUT”a haber verdikleri, AKUT üyelerinden biriside İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze bu bilgileri iletmiştir. Diğer 3 dağcının kazazedeleri kurtarma imkanının olmadığı, adı geçen mevkiye yaya ulaşımın  ve  tırmanışın çok uzun süre alacağı sebebiyle Başbakanlık (AFAD) dan helikopter talep edilmiştir.

 

7 AFAD, 5AKUT, 3 JAK, 5 JÖAK, 5 UMKE personeli ile 10 Hacettepe Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi, 1 adet dağcılık federasyonu hocası ve 1 bağımsız dağcı tarafından Demirkazık Dağ Evi'nde istişare yapılmış ve arama çalışmaları başlatılmıştır. Başbakanlıkça görevlendirilen helikopterle arama ve kurtarma yaptırılacak ekiplerin olay yerine intikalleri sağlanmış, arama ve kurtarma çalışmaları yapılarak 5 Haziran 2012 tarihinde asılı kalan dağcı ile düşerek hayatını kaybeden dağcı helikopter ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledilmiştir. Yapılan çalışmalar esnasında 3 kişi oldukları anlaşılmış olup, sağlıklı olan dağcı arama kurtarmaya iştirak eden ekiplerle birlikte dönmüştür.

 

Olay yerinin şartlarının çok ağır oluşu arama ve kurtarma çalışmalarını zorlaştırmıştır. Uzun süre çalışan ekiplerin yürüyerek inişleri 12-13 saat süreceği ve sağlık sorunları yaşanmaması için dönüşleri helikopter ile sağlanmıştır.

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABER VE FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 



Editör: TE Bilişim