Hakkari'de yapılan hain saldırı sonucu Niğdemiz şehit verdi.
 
Hakkari ilinde  dün yapılan hain saldırı sonucu İlimiz Çamardı İlçesi Yelatan Köyünden Serkan DUMAN şehit oldu.


Edinilen bilgiye göre, saldırı dün saat 22.20 sıralarında meydana geldi. Bir grup terörist, ilçe merkezinde 4 ayrı noktaya düzenledikleri eş zamanlı saldırıda Şemdinli 3. Taktik Tugay Komutanlığında görev yapan Serkan Duman şehit oldu.


Askerliğini bitirmeye 5 ay kala evladının acı haberi ile yıkılan baba Ali Duman, metanetini korurken, diğer evlatlarının da askerliğini yaptığını ancak en küçük oğlunun haberi ile yıkıldıklarını belirterek, "4 oğlumdan 3 tanesi vatani görevini yaparak geldi. Bu oğlum ise vatan için şehit oldu. Ama devletimiz sağ olsun. Şimdi diğer 3 oğlum da bu vatan için şehit olacak desinler seve seve gönderirim. Allah bana 2 torun verdi onlara da Allah'ım şehitlik nasip esin" dedi.

Serkan'ın, askere giderken yaşanan terör olayları için çok üzüldüğünü ve kendisinin de askere gitmesi ile birlikte hainlere bunun hesabını soracaklarını belirten acılı baba; "Zaten kendiside güney doğuda hain teröristler ile çatışmayı arzu ediyordu. Ama oğlumu kalleşçe vurdular. Karşı karşıya gelerek çatışmaya cesaret edemezler ancak kalleşçe arkadan vururlar. Vatan sağ olsun oradaki askerlerimize güvenlik güçlerimize, komutanlarımıza ve devletimize Allah yardım etsin onları korusun. Onlar orada görev  yaparken biz burada ayağımızı uzatıp rahat yatıyoruz. Kalleş kurşunu insanın zoruna gidiyor" diye konuştu.


Şahadet haberi ile Çamardı İlçesine bağlı Yelatan köyünde yas yaşanırken, Serkan Duman'ın askere gitmeden önce evinin önüne diktiği Türk bayrağı öksüz kaldı. Evinin duvarına ismini yazan Şehit, duvara astığı bayrağın ise kendisinin askerden dönene kadar asılı kalmasını istemişti. Askerden geldikten sonra kendi elleri ile indirmeyi planladığı Türk bayrağı şehit evinin simgesi haline geldi.
Uçakla Kayseri'ye getirilen naaş ,yarın buradan alınarak baba ocağında saat 11.00'da düzenlenecek cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Valilikten törenle ilgili açıklama geldi ; Şehidimize tören 13 Ağustos Salı günü saat  : 11:00'da Çamardı Yelatan köyünde yapılacağı belirtildi.  


Editör: TE Bilişim