Çamardı’nda zor kış şartlarında aç kalan hayvanlara yem bırakıldı

Niğde Çamardı ilçesinde kış aylarının karlı ve sert geçmesi en çok Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşayan hayvanları olumsuz etkiledi. Başta dağ keçileri olmak üzere aç kalan bazı yaban hayvanları ilçe merkezi ve  köylerine (Demirkazık, Pınarbaşı köyleri) kadar indiler. Yiyecek bulmak için yerleşim yerlerine kadar inen çok sayıda dağ keçisi ve bazı yaban hayvanları burada köpekler ve kurtlar tarafından parçalanarak telef oldu. Bu sorunun kendisine iletilmesi üzerine devreye giren AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Orman ve Su Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüşerek bölgede yaşayan yaban hayvanlarının daha fazla zarar görmemesi için bazı çalışmalar başlattı.

Milletvekili Kavaklıoğlu devreye girdi

Geçtiğimiz hafta sonu da Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşayan yaban hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için yemleme çalışmaları gerçekleşti. Yaban keçileri için yonca balyaları bırakılmakla birlikte yemleme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı koruma ekipleri bölgeyi sürekli kontrol altında tutarak olumsuz şartların giderilmesi için çalışmaktalar. Avlanmak için bölgeye gelen insanlar ve evcil hayvanların (köpek) olumsuz etkilerine karşı da bölgede gerekli tedbirler alındığı bildirilirken tüm olumsuz şartların giderilmesi için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla da koordine içinde koruma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

 

Çamardı bölgesinin yaban hayatı açısından zengin bir bölge olduğunu kaydeden İl Genel Meclis Üyesi Ünal Pınar, sorunu ilettikleri andan itibaren konuya titizlikle yaklaşan ve yaban hayvanlarının korunması için çaba sarfeden Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na desteklerinden ötürü teşekkür etti. Pınar, Çamardı Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında yaşayan yaban hayvanlarını korumak konusunda yöre halkının da oldukça fedakâr olduğunu sözlerine ekledi.

 
DAĞ KEÇİLERİ AÇLIKTAN KÖPEKLERE YEM OLUYOR HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN




Editör: TE Bilişim