Çamardı İlçe Kaymakamı Fatih Uzun, İlçe Tarım Müdürü Kenan Reyhandalı ile birlikte ilçeye bağlı Üskül' de (Yeniköy) üretim yapan çiftçileri ziyaret edip ürünler hakkında bilgi aldılar. Çiftçilerin yaşadıkları sorunları tarlada dinleyen Kaymakam Uzun, ekimi yapılan çilek tarlasında incelemelerde bulundu.

Kaymakam Uzun; “ülkenin gıda taleplerini karşılamada ve bölge ekonomisine sağladığı katkı ile çiftçiliğin ve çiftçinin son derece önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı. Koronavirüs salgını kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamaları süresince üreticilerin ve çiftçilerin çalışması sayesinde, gıda arzında kopukluk olmadığını aktaran Kaymakam Uzun, sofralara ulaşan gıdaların üretiminde çiftçilerin alın teri dökerek yoğun emek sarf ettiğine vurguladı.

İlçede en önemli sektörünün tarım olduğunu kaydeden Uzun; “Çiftçimiz arı gibi çalışıyor. Tüm çiftçilerimizin eline, emeğine sağlık. Aşık Veysel, tarımın önemini anlatmak için 'Benim sadık yârim kara topraktır' demiş" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim