Geçtiğimiz günlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu’nun birleştirileceğini açıkladığı ilçe adliyelerinin kapatılmaması için yoğun gayret sarf eden AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun çabası olumlu sonuç verdi. Kavaklıoğlu, Çamardı Adliyesinin Niğde Adliyesi ile birleştirilmesi kararının durdurulduğunu ve faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.


Birleştirilme kararının ilk gününden itibaren Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile sık sık görüşerek birleştirilmesine karar verilen Çamardı Adliyesinin bulunduğu yerleşim yerinin coğrafi şartları, nüfusu, güvenlik ve iş durumları hakkında bilgiler veren Kavaklıoğlu, birleştirilen Niğde Adliyesine uzaklık ve ulaşım imkânlarının dikkate alınarak bir kez daha incelenmesini ve kararın iptal edilmesini sağladı. 4. Bölgede yer alan Çamardı İlçe Adliyesi’nin Niğde Adliyesi ile birleştirilme kararının iptaline ve faaliyetinin devam etmesine karar verildi.


Karar Çamardı’da sevinçle karşılandı

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Kurulu tarafından yapılan resmi açıklama sonrası Adliyenin faaliyetlerine devam etmesi yönündeki karar Çamardı ilçesinde ise sevinçle karşılandı. Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ile ilçe yöneticileri AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye Çamardı Adliyesi’nin birleştirilmesi kararının durdurulmasından dolayı teşekkür etti.  AK Parti İlçe Başkanı Gaffur Karaca ise milletvekillerinin çabalarının bu kararın alınmasında etkili olduğunu kaydetti. İl merkezine 80 kilometreden fazla uzaklıkta olan köylerimiz var. Adliye işleri için il merkezine gidip gelmek sıkıntı olacaktı. Birleştirilme kararının iptali ilçe olarak bizleri çok sevindirdi. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.





Editör: TE Bilişim