Başbakanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın önderliğinde yürütülen “Gönül Elçileri” projesinin ikinci aşaması olan, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı, Çamardı İlçesi Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Toplantıya; Necmiye Kılıç Hanımefendi’nin yanı sıra, Çamardı Kaymakam Vekili Yakup Ömeroğlu ve eşi Serap Ömeroğlu, İlçe Jandarma Komutanının eşi Nursel Gökdemir, Çamardı Belediye Başkanının eşi Fatma Soylu, Çamardı İlçe Emniyet Müdürünün eşi Demet Kale, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli tarafından verilen bilgiye göre herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta kadınlar ve kız çocuklarının eğitimlerini tamamlaması adınayaşlarına bakılmadan, mesleki açıköğretim ortaokul ve liselerine kayıt yaptırmalarının sağlanması ve kayıt yaptırdıkları alanda başarılı olabilmeleri kapsamında açılacak kurslara yönlendirilmeleri gerektiği vurgulandı.

Kadınlarımızın temel eğitimle birlikte sahip olacakları diplomalarıyla, sosyal ve ekonomik hayata katkılarının artırılarak, istihdam seviyesinin yükseltilmesi ve kadınlarımızın daha güvenli bir geleceğe adım atmalarının sağlanacağının ifade edildiği toplantıda; mesleki açık lise kayıtlarının 3-14 Şubat 2014 tarihleri arasında olduğu ve eğitimi yarım kalan kadınlar ve kız çocuklarımızın müracaatlarını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yapmaları gerektiği duyuruldu. 


Editör: TE Bilişim