Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD'li teröristlerle çatışmada şehit olan piyade erler Adem Döğüşğen'in Hatay'daki, Berat Sağırkaya'nın Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki baba evlerine ateş düştü.


Şehit düşen 21 yaşındaki piyade er Berat Sağırkaya'nın Niğde'nin Çamaradı İlçesi'ndeki Burç Köyü'nde oturan ailesine acı haberi Kaymakam Mustafa Serin ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Gökdemir verdi. Şehidin annesi Nebile Türken acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Bir kız kardeşi bulunan şehit Berat Sağırkaya'nın 5 yaşındayken babası İbrahim'i kaybettiği ve kendisini üvey babası Bahattin Türken'in büyüttüğü belirtildi. 


GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL, TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Öte yandan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de şehitler için bir taziye mesajı yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan taziye mesajın Özel şöyle dedi:  "Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

KAÇAKÇILIK DEĞİL, PKK İLE ÇATIŞMA

Çatışmanın ardından Şanlıurfa'dan ilk gelen haberler kaçakçılar ile çatışma şeklindeydi. Ancak sonradan  Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD'li teröristlerle çatışmada şehit olduğu anlaşıldı. 





Niğdeli Asker Şehit Oldu...


Kaçakçılar ile değil, PKK ile Çatışma



Niğde Şehidini Uğurladı



Çamardılı Şehit Berat Sağırkaya gözyaşları ile uğurlandı FOTO GALERİ






Editör: TE Bilişim