HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDADIR

Niğde'nin Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık Dağı'nda mahsur kalan dağcılara ulaşıldı.



Demirkazık Dağı'na tırmanan 5 dağcıdan 3'ü olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kalmış, 1 dağcı da kaybolmuştu. Mahsur kalan dağcılara saat 07.30 sıralarında ulaşıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun eğitiminin ardından Demirkazık Dağı'nda 3600 metre zirve tırmanışı yapan Zeynep Özal, Kerem Tabak, Kaan Erbaş, Mert Haskal ve Samet Hasırcı, aşırı yağmur yağışı ve yoğun sis nedeniyle 16.30 sıralarında inişe geçti. Grup lideri olan Samet Hasırcı ise olumsuz hava koşulları nedeniyle kayboldu.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'ndan gelen ekipler, ilk olarak mahsur kalan 3 dağcıya ulaştı. Sabah havanın aydınlamasıyla birlikte arama çalışmalarına yoğunluk veren ekipler, saat 07.30 sıralarında kayıp olan Samet Hasırcı'yı ulaştı. Hayıp dağcının Demirkazık dağı Karamuk mevkiinde bir kayanın üzerinde kurtarma ekibini beklediği öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Hasırcı'nın mahsur kalan diğer dağcılar Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş'la birlikte Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'ne getirileceği öğrenildi.



















Editör: TE Bilişim