Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na tırmanan 5 dağcıdan 3'ünün mahsur kaldığı, 1 dağcının kaybolduğu bildirildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi'ndeki eğitimine katıldıktan sonra Demirkazık Dağı'nın zirvesine tırmanış yapan Zeynep Özal, Kerem Tabak, Kaan Erbaş, Mert Haskal ve Samet Hasırcı, zirveye kısa mesafe kala olumsuz hava koşulları nedeniyle inişe geçmek zorunda kaldı.

Mert Haskal, diğerlerinden aşağıda olduğu için erken inerek kamp merkezine ulaşmayı başarırken, telsizle irtibat kurduğu Zeynep Özal, Kerem Tabak ve Kaan Erbaş'ın 3 bin 300 rakımdaki Külah bölgesinde bir mağaraya sığındıkları, diğer dağcı Samet Hasırcı'nın ise kaybolduğu bilgisini aldı.

Kamp merkezinde sıcak içecek verilen Mert Haskal, "Tırmanış sırasında zirveye daha yakın olan 4 arkadaşımı telsiz anonsuyla uyararak, sis ve yağışın şiddetlendiğini, inişe geçmelerini söyledim. Arkadaşlarım da zirveye 20 dakika mesafede olduklarını, tırmanışı tamamlamak istediklerini bana bildirdi. Belirli bir mesafeye inip, kamp merkezine yöneldiğimde, telsizle görüştüğüm 3 arkadaşımın bir mağaraya sığındığı, birinin kaybolduğu bilgisini aldım" dedi.

Mert Haskal'ın kamptaki görevlilere olayı bildirmesi üzerine Dağcılık Federasyonu'na bağlı 9 kişilik uzman ekip, 4 dağcıya ulaşmak için çalışma başlattı.

Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez başkanlığında oluşturulan ve Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca'nın da görev aldığı kriz merkezi, çalışmayı koordine ediyor.

Editör: TE Bilişim