Niğde Demirkazık'ta kaybolan dağcı Serkan Kaya’nın arkadaşları ile irtibat kurduğu ve dağdan inişe geçtiği bildirildi.

Sabah saatlerinde yaklaşık 2 bin 900 metre rakımlı Emni Vadisi Avcıbeli bölgesine gelen dağcılar, 156 jandarma imdat telefonunu arayarak arkadaşlarından Serkan Kaya'nın kaybolduğu bildirildi.
Bunun üzerine harekete geçen jandarma ve AKUT ekipleri, Kaya'nın bulunması için arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

Niğde'de Kaybolduğu Jandarmaya Bildirilen Dağcı Kendi İmkanlarıyla Adana'nın Aladağ İlçesine Bağlı Kıcak Köyüne Geldi.
 
Niğde'de kaybolduğu jandarmaya bildirilen dağcı kendi imkanlarıyla Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı Kıcak Köyüne geldi. Dağcıyı kurtarmak için seferber olan Türk Silahlı Kuvvetleri, dağcıyı Niğde'nin Çamardı ilçesine getirdi.

KAYBOLAN DAĞCI İÇİN SİLAHLI KUVVETLER SEFERBER OLDU.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Niğde'deki Ala Dağlar-Demirkazık Tepede tırmanışa geçen üç kişilik dağcı grubundan Serkan Kaya isimli dağcının kaybolduğu, saat 07.00'da Niğde İl Jandarma Komutanlığı'na bildirildiği ifade edildi.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı'ndan bir dağcılık timi ve Valiliğin görevlendirdiği başka bir tim ile derhal bölgede Arama Kurtarma faaliyetine başlandığı belirtilen bilgi notunda şunlar kaydedildi:

"Niğde Valiliğinin İl Jandarma Komutanlı vasıtası ile yaptığı ve saat 12.20'de Genelkurmay Başkanlığı'na ulaşan talep üzerine; Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir AS-532 Cougar Arama Kurtarma helikopteri, saat 12.52'de bölgeye en yakın hava üssü olan İncirlik/Adana'dan, aynı anda Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 helikopteri ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığından bir Jandarma Arama Kurtarma Timi de Ankara'dan bölgeye hareket etmişlerdir.

AS-532 Cougar helikopterinin bölgeye ulaştığı esnada, kaybolan dağcının kendi imkanları ile Adana'nın Aladağ ilçesi Kıcak Köyüne geldiği haberi alınmıştır. Dağcı, Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, Kıcak Köyünden Aladağ'a getirilmiştir. AS-532 Cougar helikopteri anılan dağcıyı bu ilçeden alarak saat 14.55'te Niğde'nin Çamardı ilçesine getirmiştir. Dağcının genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir."
 
Kaynak : www.haberler.com
Editör: TE Bilişim