Niğde'nin Çamardı ilçesinde yeni yaptırdığı yayla evine yerleşmek için eşyalarını taşıyan şahıs, ısınmak için yaktığı közün dumanından zehirlenerek hayatını kaybetti.
 
Edinilen bilgiye göre; Yüreğir İlçesinde çiftçilik yapan M.G. (55) yaz aylarında  Adana’nın sıcağından uzaklaşmak için Niğde’nin Çamardı yaylasında bir ev yaptırdı. İnşaatı henüz yeni biten yayla evine kamyonla eşya taşıyan M.G. eşyaları düzenlemek için B.G. (7) ile gece evde kalırken diğer aile fertleri Adana’ya geri döndüler. Gecenin oldukça soğuk olduğu yaylada torunu ile ısınmak için dışarıda odun dalları yakan M.G., köz haline getirdiği ateşi teneke içerisinde eve taşıyarak torunu ile uykuya daldı.
 
Bir süre sonra közden çıkan dumanla zehirlenen dede ve torununa telefonla ulaşamayan aile fertleri, durumdan şüphelenerek yaylada bulunan bakkaldan evlerine bakmasını rica ettiler. Yayla evine giden bakkal, dede ve torunu baygın bulunca 112 Acil Servisi arayarak yardım istendi. Olay mahalline gelen sağlık ekipleri, dedenin öldüğünü belirlerken, dumandan etkilenmiş torunu ambulansla hastaneye sevk ederek tedavi altına aldılar
Editör: TE Bilişim