CHP Kongreleri devam ediyor,   Çiftlik kongresi 1 Nisan’da yapılmıştı. Bu gün 06 Nisan’da Çamardı Kongresi yapıldı, Cumartesi günü Bor İlçe Kongresi, 9 Nisan’da ise Ulukışla Kongresi yapılacak. Niğde Merkez İlçe Kongresi ise 15 Nisan 2012’de gerçekleşecek.

 

Divan Başkanlığının Mümin Akgül’ün yaptığı Çamardı Kongresinde seçime tek aday İsmail Ongun ile ile gidildi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çamardı İlçe Başkanlığına bu gün yapılan seçimle İsmail Ongun seçildi.

 

Kongrede bir konuşma da CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak yaptı. Çamardı ve Niğde’nin sorunlarını dile getiren Şafak, Cumhuriyet Halk Partisinin kazanımlarının bir bir satıldığını, yerine yeni istihdam alanları açılmadığı işsizliğin ve yoksulluğun arttığını söyledi.


Cumhuriyet döneminin en yüksek borçlanmasının yapıldığını savunan Şafak, Bor Şeker fabrikasının satış aşamasında olduğunu, burada çalışan yüzlerce işçinin işsiz kalacağını ve bundan esnafında etkileneceğini vurguladı.



Hükümetin çoğunluğuna dayanarak çıkardığı 4+4+4 kesintili eğitim yasası ile birlikte 20 milyarlık Bilgisayar alımını ihale dışı bırakarak bundan yandaşlarına peşkeş çekmeyi amaçladığını söyledi.



Çiftçinin üreticinin zor durumda olduğunu her geçen gün yoksul insanların çoğaldığını söyleyen Şafak, “Bu iktidardan kurtulmanın yolu yerel seçimlerde başarılı olmaktır. Başarılı olmanın yolu da örgütün daha çok çalışmasından geçer.” diye konuştu.


Çamardı kongresine İl Başkanı Mehmet Özkan, Merkez ve Bor İlçe Başkan ve yöneticileri ile İl Genel Meclisi Kamil Davarcı ve Çamardılı delege ve partililer katıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim