Çamardı İlçesinde Olimpiyatlar için sporda yetenek seçimi ve engellileri spora yönlendirme projesi hazırlandı.

 

 Çamardı 75. Yıl Şehit Üsteğmen Murat Erdem  çok programlı lisesi ile Çamardı Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğünün işbirliği ile  Gençlik Spor Bakanlığı 2013 yılı 1. Çağrı projesi doğrultusunda hazırlanan Çamardı ilçesinde “Olimpiyatlar İçin Sporda Yetenek Seçimi ve Engellileri Spora Yönlendirme projesi”nin ön değerlendirme aşamasında kabul edildi.

 

Çamardı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Avşar proje hakkında yaptığı açıklamada ; “Okullarda yetenekli sporcuları belirleyip uzman antrenörler eşliğinde çalışmaları sürdürmek, aynı zamanda okullarda ve okul dışında zihinsel ve bedensel engellilerin spora yönlendirilmesi, sosyalleşmelerinin sağlanması, Çocuk ve gençlerin spora katılımını özendirmek, spora yatkınlıkları ve ilgisini belirlemek, yetenek tespiti, yönlendirmesi ve takibini yapmak, milli takıma sporcu kazandırmak, Türk sporunun başarısına süreklilik kazandırmak olduğunu ifade eden Avşar Engellileri spora ve topluma kazandırmak amacıyla hazırlanan olimpiyatlar için sporda yetenek seçimi ve engellilerin spora yönlendirilmesi ilk aşamada kabul edilmiştir” dedi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Serkan Avşar Çamardı olarak yaz spor okullarının meyvesi olan badminton küçük kız ve erkek takımlarımız 04-06 Nisan 2013 tarihlerinde Çorum'da yapılacak grup müsabakalarına katılarak Niğde ilini temsil edeceklerini sözlerine ekledi.

 




Editör: TE Bilişim