İlçe Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, hedeflerinin Çamardı’ndaki bütün okulları teknolojik gelişmelere uygun hale getirmek olduğunu belirterek; “Proje kapsamında hedefimiz ilçemizde bulunan 23 İlköğretim Okulu ve 2 Lisede bulunan toplam 130 dersliği bilgisayar destekli akıllı tahta sistemleri donatmaktır” dedi.
Niğde’nin Çamardı ilçesinde yeni eğitim-öğretim uygulamalarına geçmek, en son teknolojilerden en kısa zamanda faydalanmak ve öğrencilerin daha kolay öğrenmelerini sağlamak adına yeni bir proje hayata geçiriliyor.
Kaymakam Mehmet Sarıbacak önderliğinde hayata geçirilen proje ile İlçedeki bütün okullarda bulunan sınıflar akıllı tahta ile donatılacak. Kaymakam Karabacak, akıllı tahta sistemlerinin ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlandığını belirterek, “Akıllı tahta sistemleri ülkemizde yakın zamanda uygulamaya geçmekle beraber Amerika ve Avrupa Birliği ülkelerindeki okullarda kullanım oranı yüzde 80 düzeyindedir. Projenin genel kullanımı bilgisayar ekranının tahtaya aktarılması ve elde edilen görüntüde öğrenci ve öğretmenlerin tahtayı dokunarak ya da bir kalem yardımıyla rahatlıkla kullanabilmesidir. Dersler akıllı tahta kullanılarak daha kolay işlenebilmekte ve öğrencilerin dersi daha kolay anlayabilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca görsel uygulamalar rahatlıkla kullanılabileceği için öğrencilerin dersle ilgili video ya da deneyleri tahta ekranında kolaylıkla uygulayabilmesi mümkün olacaktır.” dedi.
Proje kapsamında ilçemiz bünyesinde bir proje komisyonu oluşturulduğunu belirten Kaymakam Sarıbacak, “Bu komisyon ilçemize en uygun akıllı tahta sisteminin kurulabilmesi için gerekli çalışmaları yürütmüş, çalışmalar sonucunda şu ana kadar toplam 20 adet Akıllı Tahta okullarımıza teslim edilmiştir. Geri kalan akıllı tahtaların teslimi ise en kısa zamanda tamamlanacaktır.” şeklinde konuştu.
Akıllı tahta sisteminde emeği geçen tüm ilçe halkı ve değerli hemşerilere teşekkür eden Çamardı Kaymakamı Mehmet Sarıbacak, “Bu projenin uygulanması ile ilçemiz teknolojik anlamda çağdaş eğitim seviyesine ulaşmada büyük bir adımı daha gerçekleştirmiş olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.




Editör: TE Bilişim