Başarılı öğrencilere ödülleri, Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yapılan törende verildi.


Törene Kaymakam Adnan KARAOSMANOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ULUSOY, Şube Müdürü Hacı DÜNDAR, okul müdürleri, ilk 10’a giren öğrenciler ve öğrencilerin velileri katıldı.


Törende konuşan Kaymakam KARAOSMANOĞLU :

 
“Bu ödül törenin amacının çocuklarımızın başarılarına bir nebzede olsa katkı sunmaktır. Öğrencilerimiz bizim, ilçemizin ve ülkemizin geleceğidir. Saygı değer velilerimiz şunu kesinlikle aklınızdan çıkarmayın ki bu çocuklarımız yarın ülkemizin gelişimi için çok büyük işler yapacaklardı. Günümüzde imkansızlık diye bir şey yoktur. İmkanı olmayan için devletimiz bütün imkanlarını seferber etmektedir. İmkanı olmayan kimse varsa biz elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya gece gündüz hazırız. Yeter ki siz okuyun okumak isteyin. Bir öğrencinin okuldan ilişiğini kesmek istediğini duyunca benim yüreğim sızlıyor. Bu çocuklara inanın sevgili anneler babalar. Size bir hikaye anlatmak istiyorum;  

   İskoçya'da Fleming adında yoksul mu yoksul bir adam yaşardı. Günlerden bir gün tarlada çalışırken bir çığlık duydu. Hemen sesin geldiği yere koştu. Bir de baktı ki beline kadar bataklığa batmış bir çocuk, kurtulmak için çırpınıp duruyor. Çocukcağız bir yandan da avazı çıktığı kadar bağırıyordu.Çiftçiçocuğu bataklıktan çıkardı ve acılı bir ölümden kurtardı. 
    Ertesi gün Fleming'in evinin önüne gelen gösterişli arabadan şık giyimli bir aristokrat indi. Çiftçinin kurtardığı çocuğun babası olarak tanıttı kendini. 

   "Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum" dedi. Yoksul ve onurlu Fleming "Kabul edemem!" diyerek ödülü geri çevirdi.
 
 
      Tam bu sırada kapıdan çiftçinin küçük oğlu göründü. "Bu senin oğlun mu?" diye sordu aristokrat. Çiftçi gururla "Evet!" dedi. Aristokrat devam etti:
"Gel seninle bir anlaşma yapalım. Oğlunu bana ver iyi bir eğitim almasını sağlayayım. Eğer karakteri babasına benziyorsa ilerde gurur duyacağın bir kişi olur." 

     Bu konuşmalar sonunda Fleming'in oğlu aristokratın desteğinde eğitim gördü. Aradan yıllar geçti. Çiftçi Fleming'in oğlu Londra'daki St. Mari's Hospital Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve tüm dünyaya adını penisilini bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu. Bir süre sonra aristokratın oğlu zatürreye yakalandı.Onu ne mi kurtardı?
 

 Penisilin!
    
    Aristokratın adı : Lord Randolp Churchill’di. Oğlunun adı ise :Sir Winston Churcill. Kurtaran doktor : Fakir çiftçinin oğlu Sir Alexander Fleming.

    Kıymetli velilerimiz hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Vatan dediğimiz sadece bir kuru topraktan ibaret değildir. Vatan üzerinde yaşayan insan topluluğuyla anlam kazanır yoksa sadece bir kuru toprak olarak kalır. Vatan üzerinde yaşayan insan topluluğuna da millet diyoruz. Tabii millet deyince aklımıza hemen milliyetçilik geliyor. Hepimiz milliyetçiyiz. Yalnız milliyetçilikten kastımız şovenist milliyetçilik değil. Şovenist milliyetçilik nedir?  Konuşmaya gelince ondan milliyetçi, ondan daha çok milletini seven kimse yoktur. Ama “milletin için ne yaptın?” diye soruldu mu, cevap yoktur. Asıl milliyetçilik Atatürk’ün de dediği gibi: “ Vatanını en çok seven, vatanı için en çok çalışandır.” Milletini en çok seven milletini için en çok çalışandır. Bizde eğer milletimizi seviyorsak ki bundan hiç şüphem yok. En çok biz çalışmalıyız. Ailemize, ülkemize ve insanlığa faydalı olmanın yolu okumaktan geçer. Allah’ü Teala’nın ilk emri nedir? Evet sizinde dediğiniz Oku’dur. Bakın Allah bile bize ilk olarak bunu emrediyor.  Biz de bu emrin gereğini yerine getireceğiz.
  
      Sevgili anneler babalar çocuklarınıza karşı lütfen olabildiğince hoşgörülü ve ilgili olun. Çocuklarımızın istediği herhangi bir şey karşısında hemen öfkelenmeyin önce dinleyin dinlemek çok önemli.  Dinlemez isek anlayamayız, anlayamaz isek hiçbir problemi çözemeyiz.  Çocuklarımızla ilgilenelim bilginin temelini ilgi oluştur. Bilginin başındaki B’yi çıkardınız mı ilgi kalır. B-ilgili olun.

    Çocuklar olabildiğince çalışın. Kendinizi asla küçük görmeyin ben burada şuan geleceğin bilim adamları, yöneticilerini, öğretmenlerini, hakimlerini, savcılarını görüyorum. Sizlerde buna inanın. Sizlerin başarısı karşısında en az sizler kadar heyecanlanıyorum ve sizler gibi içim kıpır kıpır oluyor. Başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.

TABLET VE ÇEYREK ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

    Daha sonra ödül törenine geçildi. İlk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar, geriye kalan yedi öğrenciye ise birer tane çeyrek altın verildi.

           İlçemizde yapılan deneme sınavında 8. Sınıflarda ilk 10’a giren öğrencilerimiz.


1
Burç Ortaokulu
TUNAHAN  
KARACA    
672,948
2
Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulu
M CAN    
YASAR     
670,926
3
Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulu
NIHAL    
YASAR     
666,757
4
Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulu
M SAHIN  
ZENGIN    
665,521
5
Nazmiye Pinar Ortaokulu
HATICE   
KÖRKOCA   
649,928
6
Celaller Sehit Halil Gelen Ortaokulu
ELIF     
ESER      
645,786
7
Atatürk Ortaokulu
NIMET EZGI
SÖZEN     
643,646
8
Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulu
SÜMEYYE  
OKÇU      
636,387
9
Mehmet Akif Ersoy Yatili Bölge Ortaokulu
SEMANUR  
ORHAN     
636,342
10
Burç Ortaokulu
MUSTAFA  
SAHIN     
635,905 










              
Editör: TE Bilişim