Niğde’nin Çamardı ilçesinde öğrencilere tasarruf ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ‘Kitap Kumbaram' Projesi uygulanmaya başladı.


Çamardı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ile her öğrencinin en az bir kitap sahibi olması planlanıyor.

Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, amaçlarının öğrencilere kitap okuma alışkanlığının yanında tasarruf bilincini de yerleştirmek olduğunu söyledi. Kaymakam Dönmez, ilçe tarihinde ilk kez gerçekleşen Kitap Kumbaram projesini çok önemsediklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimize dağıttığımız kumbaralara çocuklarımız harçlıklarının bir kısmını atacaklar ve paralarını biriktirecekler. 16-20 Nisan tarihleri arasında Çamardı’nda ilk kez düzenlenecek kitap fuarında bu kumbarada biriktirdikleri paralarla kitap alacaklar. Bu vesileyle öğrencilerimiz kitap alma alışkanlığını kazanmış olacak” diye konuştu.

 

“Kitap fuarı ve söyleşi”

Proje kapsamında ilçedeki bütün öğrencilere özel kumbara dağıtıldığını söyleyen Çamardı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ulusoy da, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün başlattığı Türkiye Okuyor kampanyasına Kitap Kumbaram projesi ile katılıyoruz. Kumbarada paralarını biriktiren öğrencilerimiz istedikleri kitabı alıp okuyacaklar. 19 Nisan Perşembe günü Yazar Serhan Büyükkeçeci’nin katılacağı bir söyleşi yapılacak ve yazarımız kitaplarını imzalayacaktır” dedi.



Çamardı Kaymakamı
Mehmet Fevzi Dönmez





Editör: TE Bilişim