Niğde’nin en eski okulları arasında bulunan Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim öğretim gören öğrenciler hem okul harçlıklarını çıkarıyorlar. Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, atölyelerinde metal ve mobilya atölyelerinde Üretilenler satılarak hem gelir elde ediliyor hem de öğrencilerin meslek sahibi olması sağlanıyor.

DÖNER SERMAYEDEN ÖĞRENCİLERE 400 BİN TL ÖDENDİ

Bacasız bir fabrika gibi çalıştıklarını belirten Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hüseyin İşbaşar, döner sermaye çalışmaları kapsamında öğrencilere toplamda 400 bin TL ödeme yapıldığını belirtti.

NÖHÜ’de “Geleceğin Ziraat Mühendislerini Arıyoruz!” Başladı NÖHÜ’de “Geleceğin Ziraat Mühendislerini Arıyoruz!” Başladı

NİĞDE’NİN EN ESKİ OKULU

Niğde’nin en eski okullarından biri olduklarını ifade eden Okul Müdürü Hüseyin İşbaşar, "Okulumuz 1944 yılından iş gücü piyasasına kalifiye eleman yetiştirme misyonuyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Öğrencilerimize hayata üst öğrenme ve mesleklerine hazırlıyoruz. Şuanda kayıtlı 800 öğrencimiz bulunmaktadır. Okulumuzda 7 tane alanımız var ve bu alanlarda eğitimlerimize devam ediyoruz. 2 yıl önce yapılan yeni binamıza taşındık ve artık eğitimlerimizi burada sürdürüyoruz” dedi.

OKULDA KALİFİYE PERSONEL OLARAK YETİŞİYORLAR

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize özel sektörlerden yoğun taleplerin olduğunu belirten Okul Müdürü İşbaşar; “ Öğrenciler hem el becerilerini geliştiriyor hem de piyasanın istediği kalitede ürünleri üretme tecrübesi elde ediyor. Niğde’nin yanı sıra çevre illerde yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretiliyor. Eğitim sayesinde kalifiye personel olarak yetişen öğrenciler, döner sermayeden kendilerine yapılan ödemeyle okul harçlığını çıkarıyor. En önemlisi mezun olunca hepsi birer meslek sahibi oluyor. Yılsonunda özel sektörden öğrencilerimize yoğun talep geliyor. Öğrencilerimiz en iyi şekilde meslek öğrendiği için çok rahat bir şekilde iş imkânına kavuşuyor" diye konuştu.

Her yıl cirolarını yüzde 50 olarak arttırdıklarını belirten İşbaşar; “ Ayrıca okulumuzun döner sermaye faaliyetleri kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Vakfı’na, diğer kamu kurumlarına, özel sektöre ve kişilere de hizmet veriyoruz. İstenilen ürünleri tasarlıyoruz, üretiyoruz ve teslim ediyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarda 2023 yılı içerisinde öğrencilerimize yaklaşık olarak 400 bin liraya yakın bir ödeme yaptık. Her yıl yüzde 50 olarak ciromuzu arttırmaktayız” dedi.

TÜM OKULLARIN İHTİYACINI BİZ KARŞILIYORUZ

Okul Müdürü İşbaşar, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını, okullarındaki atölyelerde Niğde’nin yanı sıra çevre illerde yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretildiğini belirtti.

1-534-24

Editör: Selim GÖKEL