Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Milliyetçi Hareket Partisi’nden İl Genel Meclis Üyesi olan Cem Görgün, Bor İlçesinde artan uyuşturucu madde kullanımı ve buna bağlı olumsuz sonuçlara dikkat çekti.

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Cem Görgün; Bor İlçemizde madde bağımlısı arttı. Madde bağımlısı arttıkça buna bağlı psikolojik hastalıklar, ölümler, suç oranları da artıyor. Uyuşturucu maddeler çeşitli şekillerde üretilip kolay ulaşılabilir hale geldi. Bu durum Bor ilçesinde büyük rahatsızlık yapıyor, aileler kaygılı” dedi.

BOR’DA MADDE BAĞIMLILIĞI SADECE SAĞLIK DEĞİL,  ÖNEMLİ BİR GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELDİ

Merak, özenme, kişisel sorunlar, ailevi sorunlar, arkadaş ısrarı gibi sebeplerle madde bağımlısı olunduğunu belirten Cem Görgün ;  Madde bağımlıları  ilk kullanımlarını arkadaş ve yakın çevresinden başladıkları kolay bulunan ve etkisinin az olduğunu düşünülen maddeden başlayıp aşama aşama daha etkili maddelere doğru yöneldikleri görülmektedir.   Madde bağımlılığı sadece kişinin sağlık sorunu değil, bulunduğu ailenin sorunu değil, bütün toplumu ilgilendiren sağlık ve ciddi bir güvenlik sorunu olduğu bilinmelidir. Madde bağımlısı bir kişinin suça bulaşma oranı çok yüksektir. Sadece madde ile ilgili suçlar değil çok farklı suçlara bulaşabilmektedir” dedi.

BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ORTAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR

Bor İlçesindeki madde bağımlılığı oranının son yıllarda her geçen artığına dikkat çeken Cem Görgün ; Gerek yaşanan suçlardan, gerekse ailelerin bize iletmeleri ile, yine etrafımızda bir çok vatandaşımızı dinlediğimizde görüyoruz ki, madde bağımlısı gençlerden ve satıcılarından Borlular çok rahatsız. Buna bir çözüm bulmak gerekiyor.

Devletimiz, madde bağımlısı kişilere tedavi ve rehabilitasyon imkanı sunuyor. Yeşilay başta olmak üzere bir çok kuruluşun da çabaları var.   Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu satıcıları ile mücadele ediyor. Ancak bu sorun sadece polisiye tedbirlerle çözülemez. Bütün Borluların, ailelerin, bütün sivil toplum kuruluşlarının, ilgili resmi kurumların  bu soruna müdahil olması, hep birlikte – ortak  hareket etmesi gerekiyor” dedi.

HEMŞERİLERİME ÇAĞRIM VAR

Buradan bütün ailelere çağrım var. Madde bağımlısı olan, olmaya meyilli veya şüphe ettiğiniz çocuklarınız, komşularınız varsa şahsen bana veya partimize ulaşabilirsiniz. Çözüm ve tedbir konusunda gerekli bütün yardımı sağlamaya çalışırız. Bor İlçemizde bu sorunu çözmek için başka kurum amirlerimiz olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticileri ve üyeleri, bütün siyasi partiler, 7 den 77’ye bütün hemşerilerimin bu konuya müdahil olmaları, geleceğimiz olan gençlerimiz bu madde bağımlılığından kurtarmamızı, hiç tanımamalarını sağlamalıyız” dedi.

Editör: TE Bilişim