Bor İlçesinde üç ayrı OSB var. Bor Karma ve Deri İhtisas, Bor Tarıma Dayalı Besi İhtisas Bölgesi ve Bor Enerji İhtisas Bölgesi olmak üzere Bor İlçesinde 3 OSB var, bu  özelliğinden dolayı  3 Ağustos 2022 31912 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliğine göre, Bor İlçe Belediyesi’nin gelirleri 4. Kategoriden 2. Kategoriye yükseltildi.

BOR BELEDİYESİ'NİN GELİRLERİ 250 NUFÜSLÜ BELEDİYELER GİBİ OLDU

Dün yayımlanan Resmi Gazetedeki Belediye Gelirleri Tebliğinde ilgili madde;

“MADDE 3- (1) Sanayi veya ticaret ya da turizm yönünden önem arz eden belediyeler ile ilçe merkezi olan belediyeler, mensup oldukları gruptan bir üst gruba yükseltilmiştir.denildi. Ekli Listede ise, Türkiye’de Bor İlçesinin gelir statüsünün 4. Sıradan, 2. Sıraya yükseltildiği ve diğer belediyelerinin pozisyonunu gösteren liste eklenmiş.

Üç farklı OSB’si olan Türkiye’deki tek ilçe  olması nedeni ile Bor Belediyesi’nin Gelirleri 4. Kategoriden 2. Kategoriye yükseltildi. Bor İlçesinin nufüsü 50 binden düşük olmasına rağmen, 250 bin nüfuslu bir ilçe gibi gelire sahip olacak. İl Merkezleri ve Büyük Şehirler 1. Kategoride yer alıyor.

Bor İlçesinin 2. Kategoriye yükselmesi  Bor Belediyesi’nin devletten aldığı ve diğer gelirlerinin yükselmesi, hemen hemen 2 katına çıkması  anlamına geliyor. Bor OSB’lerinin işleyiş ve çalışmaları ile ilişkili olan bu durum Bor İlçesine maddi anlamda büyük katkısı olduğu gibi, bir çok alan ve sektörlere de ivme katacağı belirtiliyor.

NİĞDE MERKEZ, İLÇE VE BELDE BELEDİYELERİNİN GELİRLERİNİ GÖSTEREN KATEGORİ LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Tarımın kalesi olan köyler tek tek düşüyor Tarımın kalesi olan köyler tek tek düşüyor

Editör: TE Bilişim