Siz saygıdeğer hemşerilerimi ilk olarak bu kar yağmayan soğuk kış günlerinde soğuktan ve ayazdan hastalanmayasınız ve Allah esirgesin dileyerek yazıma başlamak isterim.
 
Aile Hekimliği uygulaması tüm yurtta olduğu gibi Bor ilçemizde de uygulandı ve hayata geçirildi ama kulağıma öyle inanılmaz bir şey geldi ki. Siz de öğrendikten sonra yok artık diyerek acı acı güleceksiniz.
 
Dink’te Hasta Olmak ya da Olmamak !
 
Dink mahallesi de ilçemizdeki tüm mahalleler gibi aile hekimliği hizmetinden faydalanmaktadır. Buraya kadar bir gariplik yok elbette bundan sonrası trajikomik zaten.
 
Bor Devlet Hastanesi Dink Mahallesindedir hatta herhangi bir hastası olan üç ya da beş dakikada hastaneye ulaşabilmekte. Fakat mahallede ikamet edenlerin aile hekimi eski köy garajı olarak da bilinen ilçemiz Ahmet Kuddusi Hazretlerinin türbesinin yanındaki Belediye Kültür Sitesinin içerisindedir. Yani herhangi bir rahatsızlık durumunda aile hekimine ulaşmanız için kat etmeniz gereken mesafe neredeyse 3-5 kilometre. Gençler , orta yaşlılar ve arabası cebinde parası olanlar neyse de emekli elli yaş üzeri Ahmet amca Nevriye Yenge ne yapar bu kışda ayazda ?
 
Dişin ya da Belin mi Ağrıyor EYVAH !
 
Kemik hastanesi dendi, Fizik Tedavi hastanesi de dendi, açıldı, açılışa hazırlandı, hizmete girdi derken yıllarca süren uğraş ve gayretlerle Bor değil Niğde Devlet Hastanesinin bir birimi olarak kocaman çok katlı bir bina yükseldi Okçu Yoluna ve halk arasındaki ismi ile çöp tepesine nazır. Adını da Kemik Hastanesi koyduk ve ağız ve diş sağlığı merkezi de bu binaya monte edildi.
Edildi de, Bor devlet Hastanesi içerisinde hizmet veren Fizik Tedavi ve diş poliklinikleri de, Bor ilçe merkezinde ve her yaş ve durumdaki köylerimizden gelenlerde dahil herkesin kolaylıkla ulaşabildiği hastaneden kilometrelerce ve Bor ilçe merkezinden yürüyerek yaklaşık bir saat sürecek biri yürüme mesafesinde olan Okçu yolundaki Niğde Devlet Hastanesine ait sağlık birimi olan bu binaya taşındı. Ulaşım imkanı olanlar için mümkün fakat ya imkanı olmayanlar ? ONLAR NE YAPIYORLAR CANCAĞIZIM ETKİLİ YETKİLİ EFENDİLER BİLİYOR MUSUNUZ !
Eli dişinde ağrıdan kıvran kıvran , ya da belinden zaten yürüyemeyecek durumda yarı sakat bir şekilde BULABİLİRLERSE borç para taksi ile ya da yine DENK GETİREBİLİRLERSE , dolmuşla bunlar da yoksa. Allah yardımcısı olsun bu karda kışta onlara yürüyerek gidiyorlar.
 
Nöbetçi Eczane Nerde Hemşerim ?
 
Gerek haber yapmak gerekse şahsım ailem ya da bir tanıdığın rahatsızlığı sebebi ile hastaneye her ama her gitmemde Acil Girişinden itibaren bir tek soru işareti beliriyor zihnimde ilaç yazılırsa nöbetçi eczane hangisi acep ?
Hele bir de haftasonu ise bul bulabilirsen Eczaneyi.
Arada sırada internetten ya da gazetelerimizde de listeler çıkıyor ama listelerde değişiklik olduğunda biz bilemiyoruz.?
Yerleri biri Hanya da biri Konya da zaten elbette eczacıları suçlamıyor ya da kabaht belirleme de yapmıyorum fakat gece vakti Toki ya da şeker mahallesinden borç para ile taksi tutarak hastaneye muayene olmaya gelen yaşlı bir hasta hele hele bir başına ise ne yapacak? Muayene oldun acil olarak da reçetedeki ilaçları yaptırması gerek, eczane nerde ? Bilinmiyor ? Ya da ilçe merkezinden oldukça uzak bir mahallede
Sabaha karşı 03.40’da bu olayın şahitleri tarafından bana aktarılmıştır.
Özellikle hafta sonu,nöbetçi eczaneyi bulmak tam bir işkence.
İlçemizde eczane işleten herkesi uzaktan ya da yakında tanırım onlarda beni. Vatandaşa olan ilgilerini de iyi biliyorum.
Bu konuyu çok iyi bildiklerini ve çokça da şikayet aldıklarını da biliyorum fakat şikayetler başta acizane bendeniz  olamak üzere, basın mensuplarına da ‘mağduriyet’ şeklinde yansımaya başlamıştır. Şikayet ve talepleri dikkate alacağınızı umuyorum.
 
Dâhi’nin Bilgi Notu:
 
Bu aktardıklarım, Bor’da yaşanmaktadır.
Halen.
Yürek burksa da halen yaşanmaktadır.
Bu milletin oyları ile ya da vergileri ile makam ve koltuk işgal eden herkese sesleniyorum ve etki ve yetkileri dahilinde bu gidişe bir son vermeleri gerektiğini de vurgulamak istiyorum.
 
Bir Başka Yazımızda Buluşmak Ümidi ve Saygılarımla