Bor Nuri Bey İlçe Halk Kütüphanesinde Ebru Eğitimeni Nuran Umutlu Mehmet Rasim Dede İlkokulu öğrencileriyle Türk Bayraklı ebru sanatı gerçekleştirdi.

Niğde Yarı Maratonu, Şehit Ömer Halisdemir anısına koşuldu Niğde Yarı Maratonu, Şehit Ömer Halisdemir anısına koşuldu

Niğde Gençlik Merkezlerinde etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Gençlik Merkezi'nde düzenlenen “Suya işlenen sanat ” isimli etkinlikte ebru sanatı eğitmeni Niğdeli minik öğrenciler ile bir araya geldi.
Etkinliğe katılan öğrenciler 7'den 77'ye ebru sanatını anlattı ve pratik olarak yapılışını aktardı. Etkinliğe katılanlar daha sonra eğitmenlerle birlikte ebru yaptı. 

Niğde Gençlik merkezi müdürüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bor Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi'nin düzenlemiş olduğu etkinlikle öğrencileri Ebru Sanatı ile buluşturdu. Yapılan programda öğrencilere Ebru sanatı ile ilgili bilgiler verildi. Minik öğrenciler etkinlik çerçevesinde Ebru Sanatı ile tanıştı. Öğrenciler Gençlik Merkezi'nde giderek, Gençlik Merkezi eğitmenler eşliğinde Ebru Sanatı'nın nasıl yapıldığını izleyerek ve uygulayarak öğrendiler. Eğitmen Umutlu, Ebru Sanatı'nın öğrencilere bir şeyler başarmanın hazzını yaşatıp kendilerine güvenmeyi öğrettiğini belirtti. 

Niğde Gençlik Merkezi merkeze gelemeyen gençlerin faaliyetlerden uzak kalmama adına gençlerin yanlarına girerek yapılan faaliyetleri uygulamalı olarak anlatmaya devam ediyor. Spor ve sanat etkinliklerinin öğrencilerin motivasyonun ve başarısını artırdığını düşünen Niğde Gençlik Merkezi yetkilileri, öğrencilere geleneksel sanatlarda Ebru sanatını tanıtı. Okul ortamında öğrencilere hem Ebru sanatını tanıtan gençlik liderleri daha sonra öğrencilere ebru sanatını yapma şansı tanıdılar. Aynı zamanda öğrencileri Gençlik Merkezinin de tanıtımını yapan gençlik liderleri öğrencileri boş zamanlarında gençlik merkezine davet ettiler. 

Editör: Selim GÖKEL