Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında Bor Devlet  Hastanesi’nde diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik “Diyabet Okulu” açıldı. 


Ayda bir kez düzenlenecek olan programda iç hastalıkları uzmanı, psikolog, diyabet eğitim hemşiresi, fizyoterapist ve diyetisyen tarafından eğitim verilmesi planlandı.  

Bor Devlet Hastanesi'nden  konu hakkında yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında hastanemizde diyabetli bireyler ve yakınlarına yönelik ‘Diyabet Okulu’ açıldı. 

Hastaları 112 ambulans ekipleri sandıklara götürdü Hastaları 112 ambulans ekipleri sandıklara götürdü

Ayda bir kez düzenlenecek olan programda; İç Hastalıkları Uzmanı, Psikolog, Diyabet Eğitim Hemşiresi, Fizyoterapist ve Diyetisyen tarafından eğitim verilmesi planlandı. Amacımız diyabetli bireylerimizin interaktif katılımını ve hastalık hakkında bilinçlenmesini sağlamaktır.

İlki Başhekimi Kader Zeybek Aydoğan öncülüğünde hastanemiz eğitim salonunda düzenlenmiştir. Diyabet Okulu kapsamında eğitim alan kişilere hastanemiz tarafından aldıkları eğitim sonrasında diploma verilmiştir. Diyabet okulumuza katkı sağlayan ve eğitime katılan tüm katılımcılarımıza ve eğitmenlerimize teşekkür ederiz” denildi. 

I-2Ğa-2Ğok

Editör: Selim GÖKEL