Bor Ülkü Ocakları Suriye Türkmen dağındaki Türkler için toplandıkları yardım TIR’ını dualarla yola çıkardılar. 

Haber; Selim GÖKEL


Bor Ülkü Ocakları Başkanlığınca ‘‘ Uzat Elini Bor’’ sloganıyla Türkmen Dağında zulüm altında bulunan Türk kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına Bor İlçesinde ilgi büyük oldu.  Herkesimden Borluların yaptığı, giyim,  kuru gıda, tekstil gibi eşlalar önce MHP Kadın Kolları Üyesi bayanlar ve Ülkü Ocakları gençler tarafından tasnif edilerek kolilere konuldu. Kısa süre olmasına rağmen onlarca koli yardım toplandı. Toplanan yardımlar bugün akşam saatlerinde Bor Ülkü Ocakları önünde yapılan duaların ardından Hatay Yayladağ sınırına hareket etti. 

 MHP Bor İlçe Başkanı Ahmet Ermiş, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Cem Görgün'ün de katıldığı uğurlama töreni öncesi dualar edildi. Yardım Tırına, önünde "MHP BOR"  yazan bir otomobil  ile Ülkü Ocaklı 4 genç  sınıra kadar eskortluk yapacak.

Yardım Tır'ını uğurlayan Bor Ülkü Ocakları Başkanı Cem Görgün yaptığı açıklamada; Suriye'de zor durumda olan, Türkmen kardeşlerimize Bor Ülkü Ocakları olarak geçtiğimiz günlerde yardım çağrısı yapmıştık. Sağolsunlar bu çağrımıza Milli refleksleri olan bir çok hemşerilerimiz karşılık verdi. Toplanan eşyaları ve gıdaları ülküdaşlarımızla birlikte kadın, erkek çoluk çocuk tasnif ettik, koliledik. Bir Tır dolusu yardım oluştu. Kampanyamıza destek veren  bütün hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Bu kampanya sırasında ayırma, taşıma gibi işlemler için bizlere destek veren bütün ülkücü abilerimize, ablalarımızdan Allah Razı olsun. Buradan gönderilen yardım ile Suriye'de ateş altında bulunan  Türkmen kardeşlerimizin bir çocuğunun yüzünde gülümseme bile hissetirebilirsek ne mutlu bize" dedi. 

Ülkü Ocağı binası önünde yapılan duaların ardından yardım Tırı Hatay'a hareket etti.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi bütün il ve ilçelerde Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlemişti.